Észtországtól Szlovákiáig: 3 remek üdülési célpont, ami télen talán még szebb!

Forrás: Thinkstock -
üdülés Észtország Szlovákia Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A ködös, borongós idő, a szakadó eső és a csípős szél kellemetlenné teszik a telet. De mi a helyzet a fehér hótakaróba burkolózó városokkal, a befagyott tavakkal, a zúzmarával borított erdőkkel és a szikrázó hegyi napsütéssel? Igen, ez a tél másik, igazán szerethető és felfedezni való arca, amiért hajlandóak vagyunk kimozdulni a meleg szobából, és olyan helyeket felkutatni, ahol megvan a mentségünk a sok forró csokira és egyéb lélekmelegítő finomságokra.

Grimm-mesék nyomában

Hatalmas fenyőerdők, dombok között megbúvó apró házak, lenyűgöző várak, több száz régi vízimalom és mély hó. Nem csoda, hogy a Baden-Württemberg tartományban lévő Fekete-erdő (németül Schwarzwald) ihlette a Grimm-testvérek legkedveltebb meséit, mint például a Jancsi és Juliskát és a Csipkerózsikát.

Németország népszerű üdülőrégiója télen igazi csodaországgá változik, a táj különleges szépsége már első pillantásra elbűvöli a látogatót. A síparadicsomok – függetlenül attól, hogy Feldberget, Belchent vagy Todtnauberget választod – sokszínűségükkel és jól kiépített, rendszeresen karbantartott pályáikkal exkluzív élményt garantálnak, ám a kiránduló- és túraútvonalak is remek kikapcsolódást biztosítanak.

Feldberg Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

Pihenj itthon, töltődj fel az ország egyik legszebb vidékén! Visegrád a festői szépségű Dunakanyar egyik gyöngyszeme, ahol nemcsak a négycsillagos Thermal Hotel Visegrád superior szállodában élvezheted a kikapcsolódást, de a környéket is felfedezheted, és kirándulhatsz nagyokat!

A Fekete-erdőben a kultúrakedvelők is megtalálják majd a számukra legmegfelelőbb időtöltést, hangulatos városai, romantikus várai és ősi kolostorai igazi látványosságot ígérnek.

Life.hu tipp

Forralt bor, puncs, forró gesztenye, tengernyi fény. A csodálatos fekvésű Triberg december elején ünnepi díszbe öltözik, és a vásári forgatagban olyan ételeket is megkóstolhatsz, amelyek valóban különlegessé varázsolják a karácsonyt. Az életnagyságú betlehem, a 20 méter magas óriáskerék, az erdőben világító hópelyhek és a tűzshow a városka közelében fekvő vízesésnél még inkább emeli az adventi ünnepsorozat fényét.

Tartu, „a jó gondolatok városa"

Észtország téli szépsége csodálók tömegeit vonzza minden évben. Ebben az évszakban a nappali órák általában rövidebbek, ami tökéletes azok számára, akik meghitt kiruccanásra vágynak, de azoknak is, akik szállodák helyett inkább a havas erdőkben töltenének el néhány napot.

A nagy múltú egyetemi város, Tartu mindig lebilincselő utazási élményt nyújt, de a téli szezonban talán még lenyűgözőbb a hangulata, mint máskor.

Városháza és a tartui katedrális romjai Forrás: Thinkstock

A Városháza tér ősidők óta a település szíve, ami idén is megtelik élettel, zenével és sok-sok finomsággal. Egy pohár forralt borral a kezedben a látnivalók felfedezése igazán örömteli lesz, az óvárosban gyönyörű szobrokra és egyedülálló építészeti emlékekre bukkanhatsz. A Szent Jánosról elnevezett kulturális negyed középkori templomával, játékmúzeumával, fából készült épületeivel kellemes andalgásra csábít, esetleg tehetsz egy frissítő sétát a Toomemägi parkban és Észak-Európa legrégebbi egyetemének botanikus kertjében is.

Szlovákia télen is igazi élmény!

Népszerű hegyvidéki üdülőhelyeinek és lélegzetelállító tájainak köszönhetően Szlovákia igazi csemege minden természetkedvelőnek, ám a rengeteg freeride zóna, a nagyszerű hófeltételek, valamint az élvezetes pályák miatt a havas sportok szerelmeseinek is toplistás úti cél. Ha Szlovákia legnyugatibb hegysége, a Kis-Fátra mellett döntesz téli vakáció gyanánt, a Vrátna sícentrum kitűnő szórakozást ígér, és igazán csodálatos környezetben élvezheted a lesiklás örömét.

Vrátna Forrás: zima.vratna.sk

Ha elfáradtál az egész napos csúszkálásban, és egy kis kényeztetésre vágysz, látogass el Terhely relaxközpontjába, ahol kedvedre úszhatsz, szaunázhatsz, pezsgőfürdőzhetsz. A karácsony előtti időszakban tökéletes kirándulóprogram a Rajecká Lesnában (Frivaldnádas) található gyönyörű Szlovák Betlehem, a látogatás után pedig betérhetsz Csicsmányba is - feketére festett fehér díszítésű faházai a népi építészet szép emlékei.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.