Méregteleníts télen is! 5 különleges spa a testi-lelki felüdüléshez

pihenés Spa wellness wellness-hétvége gyógyfürdő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szaunák, jacuzzik, gőzfürdők, kényeztető masszázsok - mi más lehetne élvezetesebb és nyugtatóbb, mint egy kellemes nap a gyógyfürdőben? Időről időre mindenkinek szüksége van visszavonulásra, egy olyan szentélyre, ahol relaxálhat, szépülhet, és ahol azt teheti, amihez csak kedve van. Bújj bele a spaköntösbe, engedd ellazulni az elmédet, és add át magad a frissítő pillanatoknak!

Szépülj szakéval!

Ha jártál már Japánban, akkor pontosan tudod, hogy néhány italnak különleges jelentősége van. A hakonei Yunessun Spa Resort izgalmas szintre emeli az italkultúrát. A hagyományos wellnessrészleg mindenki számára biztosítja a feltöltődést, ám a vendéglátók azokra is gondoltak, akik egy igazán formabontó fürdőkalandra vágynak.

Yunessun Spa Resort Forrás: yunessun.com

Az egyik medencébe egy 2 méter magas kannából csordogál a zöld tea, a másik valódi kávéval van feltöltve, az alkohol kedvelői pedig szakéban is lubickolhatnak, ami remekül hidratálja a bőrt.

A hatalmas komplexum inkább hasonlít egy vidámparkra, mint egy wellnessközpontra, a vízi csúszdákat és a forró vizű medencéket a kikapcsolódni vágyók télen is élvezhetik.

A Life.hu extra tippje

Nincs thaiföldi vakáció spa nélkül! A gyógyfürdők rendkívül népszerűek az utazók körében, és a különféle kezelések között igazi csemegékre lehet bukkanni. A tradicionális thai masszázsok szintén felülmúlhatatlan élményt nyújtanak, ahol a vendégek élvezhetik a kellemes légkört és az évezredes tapasztalatokon alapuló technikákat. A Thaiföld-Hotel 2 éj Bangkok (A-One Bangkok)+7 éj Pattaya (A-One Star)+ Pattaya legjobb ára-149.900Forint/fő/9éjtől

Wellness a hegy szívében

A svájci Arosában található luxusspát a híres műépítész, Mario Botta tervezte, aki egy olyan pihentető létesítményt álmodott meg, ahol a feltűnő geometriai struktúrák és a dizájn harmonikusan illeszkednek az alpesi környezetbe. Az 5000 m²-es gyógyfürdő a kényelem és a melegség, a fény és a víz új dimenzióját nyitja meg.

Tschuggen Grand Hotel Arosa Forrás: tschuggen.ch

A wellness-„játszótér" a fedett és szabadtéri relaxációs medencékkel, a szaunák, a napozóteraszok és a fényűzően berendezett szobák a 21. század igényeihez kialakítva gondoskodnak a felüdülésről.

A jégbár is egészen varázslatos hangulatát áraszt, itt a vendégek meleg takarókba burkolózva élvezhetik a fondüzést.

Ragyogás kívül-belül

A testi-lelki egyensúlyt nem veszik félvállról ebben a festői elhelyezkedésű ománi fürdőkomplexumban, ami a valódi ellazulás paradicsoma. Az integrált wellnessélmények elkötelezettjeként a Six Senses Spá-ban az innovatív és ősi holisztikus kezelésekre helyeződik a hangsúly, és kiváló szakemberek állnak a látogatók rendelkezésére.

Six Senses Spa Forrás: sixsenses.com

A tradicionális terápiák (thai masszázs, akupresszúra stb.) enyhítik a fáradtságot, és jó közérzetet biztosítanak, ám

az üdülőhely évszázados ománi hagyományokon alapuló szolgáltatásokat is kínál, amihez a térségben őshonos gyógynövényeket alkalmaznak.


Hangolódj a trópusokra – Finnországban!


Az egyedülálló wellnessélményhez a finn Vantaa városában található Flamingo Spa az egyik legjobb választás. A név már önmagában a színpompás trópusi világra utal, amihez a luxus és a misztikum érzése párosul. A keleties stílusban berendezett fürdő hat különböző szaunával, fűtött pihenőágyakkal, két medencével ényújt kényeztetést, valamint egy hangulatos sószoba és egy kávézó is található a területén.

Flamingo Spa Forrás: flamingospa.fi

Aki egy kis testmozgásra vágyik, annak érdemes kipróbálni a szaunajógát, ami egyesíti a szaunák nyugalmát és az egyszerű mozdulatokon alapuló jóga vitalizáló hatását.

A vízi játékok izgalmát a gyerkőcökkel együtt a felnőttek is átélhetik, az aquapark csúszdái és medencéi igazán kellemes szórakozást ígérnek.

Ahol az álmok kezdődnek

Legyen szó akár egy egyszerű masszázsról vagy egy fiatalító arckezelésről, a spában töltött idő minden érzékszervedre hat, és az egész testedet feltölti energiával, amire télen különösen nagy szükséged van.

Egy egzotikus vakációval még inkább fokozhatod a regenerálódást, és ha a Maldív-szigeteki Huvafen Fushit választod úti célul, akár triplázhatod is az élvezeteket.

Lime Spa Forrás: minorhotels.com

Itt kedvedre búvárkodhatsz a gyönyörű korallzátonyok között, és békésen ejtőzhetsz a fehér homokkal borított strandon, majd amikor azt hinnéd, hogy ennél már nem is lehetne jobb, egy víz alatti fürdőbe botlasz. A Lime Spa gyönyörűen berendezett szobáiból fantasztikus kilátás nyílik az óceánra, és még a párnák is a puha tengeri szivacsok világát idézik. Az exkluzív kezelésektől garantáltan újjászületsz, ráadásul az egyik leghíresebb szépségguru, Anastasia Achilleos néhány hasznos tippet is megoszt veled.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.