Divatos helyi drágakövek Bangkoktól Sevilláig: Ezeket a negyedeket favorizálják a turisták

Forrás: Thinkstock -
Airbnb turista hely Sevilla Bordeaux Kuala Lumpur Hamburg Athén negyed utazás Oszaka Bangkok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha külföldi utazásról van szó, sokan a már jól bevált helyeket választják, de talán még többen vannak azok, akik szívesen belevágnak az ismeretlenbe, és ott szeretnek lenni, ahol mindig történik valami. A tökéletes célállomás kiválasztása nem könnyű feladat, ám az Airbnb most ebben is segít. A világ legnagyobb szálláshely-szolgáltatója összegyűjtötte azokat a városrészeket, ahol az elmúlt évben jelentősen megnőtt a foglalások száma. Ezúttal nem fogsz lemaradni az autentikus élményekről!

Csúó-ku, Oszaka, Japán

A ranglistát Csúó-ku vezeti, ami az előző évhez képest hatalmas, mintegy 7000%-os növekedést produkált. A vibráló negyed tele van divatos kávézókkal, üzletekkel, galériákkal és történelmi nevezetességekkel, így remek „hotspot” a kíváncsi turisták számára. Szintén itt található Japán egyik leghíresebb épülete, az oszakai kastély, és a parkja cseresznyevirágzás idején egyszerűen álomszép!

Forrás: Thinkstock

Banglampoo, Bangkok, Thaiföld

Első pillantásra álmos negyednek tűnhet a lista második helyezettje (1230%), de a nyüzsgő utcák végtelen lehetőséget rejtenek azok számára, akik igazán különleges és felejthetetlen élményekre vágynak. Rámen shopok, gyönyörű templomok és jazz klubok adják ennek a városrésznek a különlegességét, ám esténként a szórakozni vágyók is megtalálják itt a számításukat.

Fotó: Brent Lewin for Airbnb

Brickfields, Kuala Lumpur, Malajzia

A malajziai Brickfields közel van a városközponthoz, és magán hordozza az indiai kultúra minden jellegét Bollywoodtól kezdve a fűszereken át egészen a zenéig. Az Airbnb jelentése rámutat arra, hogy a terület gyors átalakuláson ment keresztül az elmúlt években, így mostanában egy új városrész kezd kialakulni, ahol sorban épülnek a lakások, az irodák és az üzletek. A „kis Indiaként” emlegetett negyed 1200%-os növekedésével a 3. helyen áll, és tökéletes hely lehet a szabadidő eltöltésére.

Forrás: Thinkstock

Capucins, Bordeaux, Franciaország

2014-ről 2015-re 960%-os növekedést tudhat magáénak a Bordeaux „hasaként” emlegetett negyed, mert amíg a város és környéke elsősorban boráról híres, Capucins fantasztikus gasztronómiája miatt vált népszerűvé az utazók körében. Ha netán ellátogatsz ide, indítsd a napodat friss bagettel és „jésuites”-szel (mandulás sütemény), amit beszerezhetsz a helyi pékségekben. Ne hagyd ki a délnyugat-franciaországi település fő attrakcióját, a Marché des Capucins-t, ahol a friss osztriga mellett egyéb ínyencségeket is megtalálsz.

A Marché des Capucins Forrás: Thinkstock

Koukaki, Athén, Görögország

Az 5. helyen álló Koukaki az egyik legsétálhatóbb városrész Athénban, ami számos étteremmel, turistanevezetességgel, bárral és történelmi kinccsel büszkélkedhet. A Drakou és az Olymbou nevű utcákat az elmúlt években autómentessé tették, ezért ide feltétlenül el kell látogatnod, ha egy kis esti andalgásra vágysz. Ráadásul a gasztronómiai örömökről sem kell lemondanod, az “I Fabrika tou Efrosinou”-ban rendelhetsz mezét és különféle ragukat, a „Monsieur Barbu” és a “Hops” hamburgerei pedig verhetetlenek.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

Annak ellenére, hogy a világ egyik legrégebbi városa, Athén egy 21. századi metropolisz, egy olyan úti cél, ami bőven kínál izgalmakat és látnivalókat, függetlenül attól, hogy milyen turista-típus vagy. És hogy miért a tavasz a legjobb alkalom a kiruccanásra? Mert az időjárás szó szerint tökéletes! Látogasd meg Athént 76.900 Ft/fő/4 éjtől.

Triana, Sevilla, Spanyolország

Az Airbnb-n tavaly 770%-os növekedést produkált a sevillai Triana, ami macskaköves utcáival, színesre festett házaival és folyóparti éttermeivel olyan, akár egy színes mesekönyv. A negyed nemcsak gazdag történelmi múlttal, hanem életteli jelennel is rendelkezik, és különleges varázsát nehéz szavakba önteni. Sétálj át az II. Izabella-hídon, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra, igyál egy kávét a Plaza del Altozano-n, és látogass el a vásárcsarnokba, ahol a standok azulejosszal vannak díszítve.

Forrás: Thinkstock

Hammerbrook, Hamburg, Németország

Németországos hangulatos kikötővárosa sajátos karakterrel rendelkezik, és itt a „Große Freiheit”, vagyis a nagy szabadság valóban az élet egyedülálló megközelítését jelenti. Hammerbrook az elmúlt években új identitást szerzett, és népszerű lakónegyeddé vált, ahol a régi és az új épületek tökéletesen kiegészítik egymást. Korábbi nevén „Kis Velence”, ma Hammerbrooklyn bebarangolása remek időtöltést kínál, és fákkal szegélyezett csatornái igazán romantikus hatásúak.

Forrás: Flickr/liebeslakritze

Tudtad?

Budapest VII. kerülete is szerepel a világ legmenőbb helyei között, ami 2014-hez képest 145%-kal tudta növelni látogatóinak számát. Erzsébetvárost főként a kultikus romkocsmák miatt kedvelik a turisták, és a legendás Szimpla Kert az abszolút kedvenc.

A lista további szereplői: Kaneohe (Oahu, Egyesült Államok), Meireles (Fortaleza, Brazília), Roma Sur (Mexikóváros, Mexikó), Oak Lawn (Dallas, Egyesült Államok), Poncey-Highland (Atlanta, Egyesült Államok), VII. kerület (Budapest, Magyarország), Bukit-félsziget (Bali, Indonézia), Richmond (Melbourne, Ausztrália), Constitución (Buenos Aires, Argentína).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.