Irány a paradicsom! Íme, Horvátország 3 legnépszerűbb nyaralóhelye

Dubrovnik utazás Horvátország Nyár Krk-sziget tengerpart nyaralás Opatija
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évente több százezer magyar dönt úgy, hogy a pár hetes nyaralását a horvát tengerpart valamelyik mesés szigetén tölti. A türkizkék Adria, a kellemes strandok és a labirintusszerű utcákkal átszőtt városok csábításának sokan nem tudnak ellenállni. Szerencsére a választék igen sokoldalú, így bármilyen igényt ki tudnak elégíteni. Ajánlunk néhány ismert és kevésbé ismert helyet, ahol biztos a kikapcsolódás. 

Dubrovnik

Bár az ország legdélibb pontján fekszik, nincs olyan, akit ne ejtene rabul ez a mesés város. Az Adria gyöngyeként és délszláv Athénként is emlegetett város utcáin járva teljesen más világba csöppensz: középkori épületek között, szűk utcácskákon barangolhatsz kedvedre.

Dubrovnik Forrás: Dreamstime

Dubrovnikban számtalan turisztikai látványosság akad, hiszen a városban rengeteg kápolna és templom található. Ha érdekel az építészet, itt aztán nem fogsz unatkozni! A város sziklás, betonozott, kavicsos, homokos strandjai abszolút megfelelnek a nemzetközi előírásoknak.

Nyári programok Dubrovnikban

Az itt élők minden évben megrendezik a Dubrovniki Nyári Játékokat (július közepétől augusztus közepéig), amely számtalan színvonalas és változatos programot tartogat a turistáknak. A szabadtéri koncertek és a színházi előadások még varázslatosabbá teszik a pár hetes pihenést.

Opatija (Abbázia)

Egy mesés kis város, tele ősi történetekkel. A Kvarner-öböl legészakibb részén található elegáns és igen látogatott fürdőhely. Aki annyira nem kedveli a kánikulát, itt jól érezheti magát, hiszen nyáron sokkal hűvösebb az átlaghoz képest. Bár a Monarchia hangulatát idéző üdülőhely építészeti látnivalókban ugyan szegényes, a virágokkal teli parkok és a gyönyörűbbnél gyönyörűbb villák hamar elvarázsolják az ide érkezőket.

Opatija Forrás: Dreamstime

A város központját csodálatos szubtrópusi park veszi körül, amelyet egzotikus növények uralnak. A hely üdülőszezonban a kortárs művészeti kiállítások és komolyzenei koncertek fellegvára, így itt sosem lehet unatkozni. Opatiját az év bármely szakában érdemes felkeresni, hiszen klimatikus gyógyhely lévén gyógyfürdőiben akár télen is megmártózhatunk.

Krk - Kvarner-öböl

Horvátország legnagyobb szigete, amelyet a szárazföld felől egy tengeröblöt átívelő hídon lehet megközelíteni. Érdekesség, hogy a szigeten két tó és három kisebb folyó is található. A sziget északi és déli oldala teljesen más klímájú: a szárazföld felőli oldal sziklás és kopár, ezzel szemben a déli és nyugati rész csodás zöld területekkel van tele.

Krk Forrás: Dreamstime

Itt találhatók a homokos partos fürdőhelyek is, mint Krk vagy Baska. A borkedvelők és gasztronómia szerelmesei szó szerint hazatalálhatnak: a vidék szőlőjéből kiváló fehérborokat, a sziklák között legelő juhok jellegzetes ízű tejéből pedig finom sajtokat kóstolhatnak az ide látogatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.