4 különleges tengerpart, amelyek láttán neked is leesik az állad

Forrás: Thinkstock -
víz csodálatos Maldív-szigetek tenger Mexikó tengerpart
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ számos csodát tartogat a nagy utazók számára. Van, ahol szokatlan színű és formájú kavicsokon járkálhatunk, máshol pedig gyönyörködhetünk a hófehér, vagy éppen koromfekete partokban. A következő összeállításunkban olyan furcsa és meghökkentő partszakaszokat láthattok, amelyek szokatlanságuk ellenére egészen biztos, hogy egy életre szóló élménnyel ajándékozzák meg a nyaralókat.

Glass Beach

Ez a különleges hely a Csendes-óceán partján, Kalifornia államban található. Fort Bragg város közelében ez az egyik legnagyobb látványosság, és a MacKerricher Nemzeti Park területén helyezkedik el.

A parti kavicsréteg üvegekből, kiselejtezett háztartási gépekből és a roncsautók üvegeiből keletkezett,

melyeket a hullámverés csiszolt különleges formájúvá. 1998-ban az ingatlan tulajdonosa úgy döntött, hogy Glass Beachet meg kell nyitni a nyilvánosság számára. Ötéves tisztítási folyamat után az ingatlan állami tulajdonba került, 2003-ban pedig a Kaliforniai Nemzeti Park megnyitotta a látogatók előtt.

Forrás: Thinkstock

Harbour Island

A Bahamákhoz tartozó Pink Sands Beach öt kilométer hosszan ejti ámulatba a látogatókat. Ezt a meseszép színárnyalatot a Foraminiferának köszönhetjük. Ezeknek az apró tengeri élőlényeknek a testét rózsaszín kagylóhéj borítja, így amikor partra mossa őket a víz, a homokban összefüggő, különleges látványt nyújtanak.

Forrás: Thinkstock

Giant's Causeway

Az Óriások útjának is nevezett képződmény Észak-Írország egyik legnagyobb nevezetessége. A vulkáni tevékenység eredményeként létrejött, körülbelül 40 000 bazaltoszlopból álló strand 1986 óta az UNESCO-világörökség része. Az egymáshoz szorosan illeszkedő oszlopok többsége 6 szögletű, de vannak 4, 5, 7 és 8 szögűek is.

Forrás: Thinkstock

Punalu'u Beach

A Hawaii déli partján fekvő partszakasz főleg apokaliptikus megjelenésével szerzett ismertséget magának.

Az öböl puha homokja koromfekete, ami a vulkanikus tevékenységnek köszönhető.

Az összképen a környéken élő zöld tengeri teknősök javítanak, akik a sziklák árnyékában hűsölnek. Az állatokkal tilos fizikai kontaktust létesíteni, mivel alacsony populációjú, veszélyeztetett fajról van szó. A legkedveltebb elfoglaltság errefelé a turisták számára a vulkánok megtekintése repülőgépről, hajóról vagy gyalogosan.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.