Mesés úti célok, melyek előhívják a benned élő hippit!

Forrás: Thinkstock -
utazás India Ibiza hippi Glastonbury Fesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnél kiszakadni a hétköznapok taposómalmából, és egy kicsit lecsendesedni, visszavonulni? Szívesen megismernéd egy biogazdaság vagy önellátó birtok mindennapi életét? Vagy egyszerűen csak olyan helyre vágysz, ahol élvezheted a friss levegőt, a napfényt és a hozzád hasonló, nyitott gondolkodású emberek társaságát? Természet, szeretet és béke bőséggel akad ezeken a helyeken!

Korlátok nélkül

Ibiza a bulizás európai fellegvára, azt viszont kevesebben tudják, hogy a „fehér sziget” a hippik paradicsoma volt, és még ma is sok emléket őriz a múltból. Ha szeretnéd átélni a 60-as évek bohém életérzését, Benirras az a hely, amit nem lehet kihagyni!

A gyönyörű naplementékről és a doboló hippikről híressé vált strandon hipnotikus élményben lesz részed, tudván, hogy vannak dolgok, amik sohasem változnak.

Benirras, Ibiza Forrás: Thinkstock

A hippipiacok Ibiza unikális látnivalói közé tartoznak, és mindegyiküknek megvan a saját története. A Punta Arabí immár évtizedek óta turisztikai attrakciónak számít, Las Dalias tökéletesen megőrizte ennek a kornak a szabad szellemiségét, a San Juanban lévő piac pedig valóságos kincsesbánya az egzotikus portékák szerelmeseinek.

India, a hippik paradicsoma

Goa, ez az aprócska indiai állam a hippik törzshelyének számít – trópusi strandjai, gyarmati épületei és pszichedelikus bulijai szinte mágikus hatással vannak a látogatókra.

A Himalája hippimennyországaként emlegetett Manali abszolút bakancslistás hely, csakúgy, mint a világörökség részét képező Hampi, ami sok szempontból az indiai utazás csúcspontját jelentheti.

Hampi, India Forrás: Thinkstock

A dél-indiai Karnataka államban található település fantasztikus műemlékkel büszkélkedhet, és akkor se lepődj meg, ha félmeztelen hippiket látsz táncolni. Keralát elsősorban a festői holtágak és templomok miatt keresik fel a turisták, de sokan figyelmen kívül hagyják a Varkala Beachet, ami tökéletes töltődésre és naplemente-csodálásra.

Egy hely, ahol senki sem rohan

Cape Maclear a délkelet-afrikai Malawi legismertebb turistacélpontja, és azok számára ideális, akik egy kis időre szeretnék a stresszes napokat maguk mögött hagyni.

A hippik és hátizsákos turisták körében népszerű üdülőhelyen egyszerre élvezheted a lodge-ok nyújtotta kényelmet és az autentikus afrikai kultúrát.

Malawi Forrás: Thinkstock

A Malawi-tó és környéke a szabadidő aktív eltöltésére szinte végtelen lehetőséget tartogat: kajakozhatsz, búvárkodhatsz, süttetheted a hasadat a napon, vagy benevezhetsz akár egy hajókirándulásra is. Sötétedés után a tóparti bároké a főszerep, ahol mindent megtalálsz, amire a kikapcsolódáshoz szükséged lehet.

Éld át az igazi flower-power hangulatot!

Amerikáról és a hippikről sokaknak San Francisco és Woodstock jut eszébe elsőként, de vannak kevésbé ismert városok, ahol a „szeretkezz, ne háborúzz!” szellemisége a mai napig él és virul.

Manitou Springs Forrás: Thinkstock

Arcata, Berea, Manitou Springs és Portland csak néhány név a hosszú listáról, de mind közül talán Eugene a leghippibb. Ha ellátogatsz az Oregon állambéli művészvárosba, szinte azonnal érezni fogod különleges hangulatát. Itt meglepheted magad a flower-power korszak ikonikus ruhadarabjaival, de a kézművesshopokba is megéri bekukkantani, ha egyedi darabokra pályázol. A szombati piac kihagyhatatlan program, már csak azért is, mert a kiállított finomságokat egyenesen a termelőktől szerezheted be, jófajta muzsika keretében.

Glastonbury: több mint fesztivál

A helyiek azt mondják, Glastonbury tökéletesen visszaidézi a látogatók számára a hatvanas- hetvenes évek miliőjét.

Glastonbury Fesztivál Forrás: Thinkstock

A legtöbben a legendás Glastonbury Fesztivál idején érkeznek erre a vidékre (ami a világ egyik legikonikusabb rendezvénye),

de az „áldott sziget” szívében megbúvó település egész évben remek úti cél. Érdekes élmény lesz látni a retroüzleteket, a kristályshopokat és az utcán sétálgató embereket, akik szépséget, színt és energiát visznek a város életébe. A többi látnivalóról nem is beszélve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.