Hashtageld ezeket! 2016 legnépszerűbb városai az Instagram szerint

2016.12.29. 19:53

Az impozáns hegyektől a lenyűgöző városképekig, az Instagram egy virtuális látványtábla mindazok számára, akik inspirációt keresnek a következő kiruccanáshoz. Az egyik legjelentősebb közösségi platform idén is összeállította azoknak a városoknak a listáját, amelyekről a legtöbb képet töltötték fel Instagramra ebben az évben. Nézd meg, mik vannak az első ötben!

1. New York

A villódzó fényreklámokkal, a világító felhőkarcolókkal, a nyüzsgő utcákkal és a fantasztikus üzletekkel teli New York tökéletes hátteret nyújt az instagramozóknak. A soha nem alvó metropoliszt hozzávetőleg 60 millióan keresték fel 2016-ban; a legkeresettebb látványosságok a Szabadság-szobor, az Empire State Building, a Central Park, a 9/11 Emlékmű, a Broadway és a Michelin-csillagos éttermek voltak.

Brooklyn hídForrás: Thinkstock

A város marketing- és turisztikai szervezete, a NYC Company érdekes információt közölt nemrég: idén jóval többen voltak kíváncsiak a külső kerületek (Brooklyn, Queens, Staten Island és Bronx) nevezetességeire, ami 40 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna.

2. London

Idén London lett a második legtöbbet instagramolt város, de legyünk őszinték, nem akarunk újabb fotót látni a Hyde Parkról, a Big Benről vagy a Buckingham-palotáról. Ha a közeljövőben tervezel kiruccanást a brit fővárosba, és egyedi módon szeretnéd megörökíteni a felfedezés pillanatait, rengeteg gyöngyszem közül válogathatsz. Itt van például a Kensington negyedben lévő Churchill Arms pub, amit rengeteg virággal díszítettek fel, az ünnepi időszakban pedig kilencven karácsonyfa tündököl a homlokzatán.

Big Ben a naplementébenForrás: Thinkstock

A London szélén található God's Own Junkyard Chris Bracey neonművész galériája, és iszonyúan jól mutat az instaképeken, akárcsak London legmagasabban fekvő parkja, a Sky Garden, ahonnan remek felvételeket lehet készíteni.

A Life.hu tippje
Ha rajongsz a gasztronómiáért, akkor nem hagyhatod ki a híres Borough Marketet, ami minden érzékszervedet rabul ejti, és az észbontó dizájnnal bíró Sketch szintén egyedülálló fotózási helyszín.

3. Moszkva

Ezen a listán bronzérmes Moszkva, és ezzel jócskán megelőzte a 7. helyen álló Szentpétervárt. Lassan, de biztosan meghódítja a turisták szívét Oroszország fővárosa, és 2016 egyik leglátogatottabb helyének számít csodálatos kertjeivel, múzeumaival és egyedi épületeivel. A Vörös teret, a Lenin-mauzóleumot, a Gorkij parkot és a GUM áruházat mindenki ismeri, ha máshonnan nem, hát a fotókról, de ezeken kívül is bőven akad látnivaló.

Boldog Vazul-székesegyház a Vörös térenForrás: Thinkstock

A sokak által csak „szovjet Disneylandként” emlegetett VDNH (Összoroszországi Kiállítási Központ) kihagyhatatlan programnak számít, és érdemes felülni a metróra is, mert gyönyörű megállók vannak. A Novogyevicsij-kolostor és a Kolomenszkoje park igazi csemege lehet a történelem kedvelőinek, a Moszkvai Állatkert pedig télen is tartalmas kikapcsolódást jelent.

4. São Paulo

Dél-Amerika legnagyobb városa igazi Insta-kedvenc, ami talán annak köszönhető, hogy gasztronómiája és kultúrája legalább olyan változatos, mint az ott élő népek. A mintegy 20 millió lakosú Sampa (ahogyan a helyiek hívják) minden instagramozó álma, hisz több mint 100 múzeummal, 164 színházzal, valamint emblematikus épületekkel és fantasztikus éttermekkel büszkélkedhet.

Estaiada híd São PaulóbanForrás: Thinkstock

A vibráló metropolisz hemzseg a jobbnál jobb fotóhelyszínektől: az Edifício Altino Arantes tetejéről pazar kilátás nyílik a városra, a legszebb naplemente a Praça Pôr do Sol környékén látható, lazuláshoz a graffitikkel teli Vila Madalena negyedet, vizes felvételekhez pedig az Ibirapuera Parkot érdemes felkeresni.

A Life.hu tippje
A Pinheiros folyó felett átívelő Friedrich Bayer híd tervezőit a tavirózsák ihlették, és két kör alakú „szigetecskéből” áll. A híd éjszakai kivilágításban csodálatos látványt nyújt, nem véletlenül lett a szerelmespárok kedvenc helye – tetszeni fog neked is!

5. Párizs

Ötödik helyen végzett Párizs, és ebből az eredményből is látszik, hogy a borzalmas terrortámadás nem vette el a turisták utazási kedvét. A fények városa ad otthont a három legtöbbet instagramolt múzeumnak (Louvre, Musée d'Orsay, Fondation Louis Vuitton), illetve a világ egyik legnépszerűbb helyének (igen, az Eiffel-toronyról van szó), és mindezeken kívül még rengeteg ikonikus látnivalónak.

Párizsi háztetők és a Sacre CoeurForrás: Thinkstock

Ha a megszokott helyszínek helyett a kevésbé ismert gyöngyszemeket vennéd górcső alá, néhány remek tipp: a színes házairól ismert rue Crémieux, a bájos Catherine Labouré-kert, a La Maison Rose a Montmartre-on, az impozáns Hôtel de Soubise és a PassageHomme, ami leginkább egy gyönyörű lugasra hasonlít.

Tudtad?
Az Instagram top 10-es listáján helyet kapott még Los Angeles, Szentpétervár, Rio de Janeiro és Isztambul, a sort pedig Indonézia fővárosa, Jakarta zárja.
Ahány felmérés, annyi toplista
Az év vége közeledtével más turisztikai felmérések is készültek: a Google-keresések alapján úgy tűnik, hogy Reykjavík, Havanna, Toronto, Mexikóváros és Tokió a legvonzóbb úti cél 2016-ban, míg a Hilton statisztikái szerint Olaszország, Anglia, Dubai, az Amerikai Egyesült Államok és Indonézia voltak az idei év legnépszerűbb célpontjai. A külföldi szállóvendégek száma és a turisták költései alapján a MasterCard is elkészítette saját rangsorát, melynek élén ezúttal Bangkok végzett, második lett London, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Párizs állhatott fel.

 

MoszkvaLondonNew YorkutazásInstagram