A pilóta elárulta, miért kell felhajtani a tálcákat felszállás közben

Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou -
pilóta repülő felszállás biztonság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg szabályt be kell tartanunk, ha repülővel utazunk, némelyik a legtöbbek számára érthetetlen. Egy pilóta most elárulta, miért kell felhajtani a tálcát felszálláskor. 

A Daily Star cikke szerint sokan nem értik, hogy a repülőgépen felszálláskor miért kell felhajtani a tálcát, amely az előttünk lévő ülésről hajtható le.

Egy pilóta most elárulta, hogy ez nagyon fontos a biztonság szempontjából. Ha ugyanis meghiúsul a felszállás valamilyen oknál fogva, és ki kell üríteni a gépet, a lehajtott tálca akadályozhatja a gyors kijutást. Természetesen ez nagyon ritkán fordul elő, de mindenre fel kell késülni.

A légiközlekedésnél szigorúak a szabályok Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Zimány Linda menekül az ősztől, bikiniben feszíthttp://www.life.hu/lifeutazas/20180924-zimany-linda-menekul-az-osztol-bikiniben-feszit.htmlA legtöbben már elővettük az őszi kabátokat, hatalmas sálakba burkoljuk magunkat a szeles időben, ám Zimány Linda még mindig szexi bikiniben élvezi a napsütést. UtazásEgyedül utazott el Franciaországba Somogyi Zoltánhttp://www.life.hu/lifeutazas/20180914-egyedul-utazott-el-franciaorszagba-somogyi-zoltan.htmlSomogyi Zoltán rögtönzött nyaralásán semmi sem úgy alakult, ahogy tervezte, mégis, életre szóló élményben volt része. UtazásOrigoKutatók a szállodai medencék 95 százalékában találtak ürülékethttp://www.life.hu/lifeutazas/20180914-kutatok-a-szallodai-medencek-95-szazalekaban-talaltak-uruleket.htmlA Texas A&M University kutatói végeztek egy felmérést, szállodai medencék vízminőségét vizsgálták, az eredmény pedig sokkoló volt. 95 százalékukban találtak ürüléket. UtazásOrigoSziklafal omlott le Zakitnhosz leghíresebb strandján, a Navagio-öbölbenhttp://www.life.hu/lifeutazas/20180914-sziklafal-omlott-le-zakitnhosz-leghiresebb-strandjan-a-navagio-obolben.htmlLegalább hét ember sérült meg, mikor Zakinthosz leghíresebb strandján, a Navagio-öbölben leomlott egy sziklafal. UtazásOrigoBerki Mazsi bikiniben mutatta meg magát: fotóhttp://www.life.hu/lifeutazas/20180912-berki-mazsi-bikiniben-mutatta-meg-magat.htmlIsmét nyaral Berki Krisztián és kedvese: Mazsi bikiniben mutatta meg magát a vízparton. UtazásOrigoVámos Erikának nyaralás alatt fogyott el a pénze, telefon sem volt nálahttp://www.life.hu/lifeutazas/20180911-vamos-erikanak-nyaralas-alatt-fogyott-el-a-penze-telefon-sem-volt-nala.htmlVámos Erikának nem sikerült túl jól izlandi utazása, ugyanis a telefonját otthon hagyta, ráadásul a pénze is elfogyott. Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.