halál szívroham Paco de Lucia flamenco gitáros virtuóz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A híres spanyol flamencogitáros szívinfarktust kapott. 67 éves volt.

Paco de Lucía halálhírét szülővárosa, Algeciras önkormányzata közölte az El País napilappal. Egy közeli barátja, Victoriano Mera szerint a zenész a mexikói Cancún strandján játszott kedden gyermekeivel, amikor hirtelen rosszul lett. Kórházba indultak vele, de a művész meghalt, mielőtt megérkeztek volna. Úgy vélik, infarktusa volt – tudósít a távirati iroda.

Forrás: AFP/Jose Luis Roca

Paco de Lucía a Cadiz tartománybeli Algecírasban született 1947. december 21-én. Rendkívül tehetséges, virtuóz gitárjátékos, a spanyol gitár mestere volt, aki nemcsak a flamencóban remekelt, de játszott dzsesszt, klasszikus zenét és világzenét is, és sokak szerint ezeken a területeken is otthonosan mozgott. 2004-ben elnyerte a rangos Premio Príncipe de Asturias de las Artes-t, az Astúria Hercege Művészeti-díjat. 2006. augusztus 4-én koncertet adott a Veszprémi Ünnepi Játékokon – számol be a hvg.hu.
Nyugodjon békében! Ezzel a világhírű számmal emlékezünk rá, amelyben Bryan Adams énekel, Paco de Lucía pedig gitározik!

Öngyilkos lett az ausztrál Topmodell leszek zsűritagjahttp://www.life.hu/news/20140225-charlotte-dawson-egykori-modellt-az-australia-s-next-top-model-zsuritagjat-holtan-talaltak.htmlCharlotte Dawsont holtan találták lakásában. 47 éves volt. A hírek szerint öngyilkos lett.News--Depressziós? Tuti befutó? Átlagos? http://www.life.hu/news/20140225-erdekes-reakciok-jottek-kulfoldrol-kallay-saunders-andras-running-cimu-eurovizios-dalara.htmlEgész Európa az Eurovíziós Dalverseny nemzeti győztes dalait hallgatja, hiszen szeretnék előre meghallgatni a koppenhágai döntőbe jutott számokat. Íme, vélemények a magyar dalról.News--Viccet csináltak az ötkarikás bakiból Szocsibanhttp://www.life.hu/news/20140224-a-teli-olimpia-zarounnepsegen-szocsiban-viccet-csinaltak-a-nyito-ceremonia-bakijabol-amikor-nem.htmlA téli olimpia záróünnepségén megismétlődött az ötkarikás galiba – ezúttal azonban viccből. Az oroszok – meglepő módon – képesek voltak saját magukat kigúnyolni Szocsiban. Díjazzuk az ötletet!News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.