Praktikus mobilfekhely hajléktalanoknak

Forrás: Facebook/terMINI -
fekhely hajléktalan újrahasznosítható technológia mobil Magyar Képzőművészeti Egyetem Lackó Juli hordozható designer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hordozható, újrahasznosított anyagból készült fekhely terve egy magyar lány fejéből pattant ki. Zseniális!

Egyedi mobilhajlékot tervezett egy tehetséges és szociálisan érzékeny fiatal magyar lány. Laczkó Juli, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója hozta létre a terMINI fantázianevű mobilhajlékot, amely egyelőre még csak egy prototípus – írja az urbanplayer.hu.

Íme, a terMINI Forrás: Facebook/terMINI

A terMINI újrahasznosított anyagokból készült, felvéve olyan, mint egy hátizsák, de kiterítve több részből áll, cipzárok és tépőzárak tartják össze, két ember, sőt akár egy kutya is elfér benne. A lényeg, hogy bent tartja a hőt, vízálló és kemény felületen is kényelmes. Szerintünk fantasztikus, nagyon gratulálunk a tervezőnek!

A designer azt mondja, dühíti, hogy a hatalom olyanokat vegzál, akiknek nincs esélyük a védekezésre. Úgy érzi, akinek van fedél a feje fölött, van mit ennie, vannak barátai, annak kezet kell nyújtania másoknak. Ő a tervezéshez ért, így ebben tud segíteni. "Részemről ez még nem kéznyújtás, csak a kéz lerajzolása" – hangsúlyozza. Hozzáteszi, hogy a későbbiekben nem csak hajléktalanokat, hanem a szociális szakmát és önkormányzatokat is szeretne bevonni a munkába. Drukkolunk neki nagyon!

Még egy kutyus is elfér benne Forrás: Facebook/terMINI

Érdekes és kicsit elkeserítő, hogy milyen negatív véleményeket olvashatunk a terv kapcsán. Íme, néhány közülük:

„Sajnos jó nagyot lehet belerúgni, ahogy polgártársaimat ismerem."

„Szerintem jó lenne...Csak kíváncsi vagyok, hányszor hívnák rájuk a TEK-et, hogy elhagyott csomag."

„Az ötlet jó, de a benne alvó egyén tényleg veszélyeknek van kitéve...még csak védekezni sem tudna, mert nem tudja, hogy melyik irányból jön a támadás. Sajnálom es szégyellem, de nekem ilyen elképzeléseim simán vannak a saját polgártársaimról..."

„Én ezen még dolgoznék egy kicsit, hogy nehogy hullazsák legyen belőle. Levegőáramlás (nem negyven percig) és párakicsapódás. Ezeket a legnehezebb megoldani egy ekkora térben, ahol alszik valaki. Például a fémperemű lyukak kintről befagyhatnak a kifújt levegő páratartamától. Vagy a párától elnedvesedik a belső fele a táskának és baromira nem fog szigetelni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.