OzoneNetwork házigazda Baku Gyetván Csaba utazás OzoneUtazás Azerbajdzsán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fiatal műsorvezető az OzoneNetwork vadonatúj műsorának házigazdájaként Azerbajdzsán fővárosába, Bakuba kalauzolja el a nézőket. A Life.hu-nak mesélt előzetesen színes, izgalmakkal teli kalandozásáról!

Péntek este debütál az OzoneNetwork új műsora, az OzoneUtazás. Az első részben kollégánk, a nemrég Story-értékdíjjal kitüntetett Gyetván Csaba mutatja be Bakut, Azerbajdzsán fővárosát. A tévés műsorvezető még mindig a hatása alatt van az európai városnak, amelyet rendkívüli kettősség jellemez. Nem csoda, hiszen volt a szovjet, az orosz és a perzsa birodalom része is, manapság pedig gombamód nőnek benne a felhőkarcolók, és igazi olajbirodalommá nőtte ki magát.

Forrás: Facebook/Gyetván Csaba

Csaba szerint Bakut a megalománia jellemzi, mindenből a legnagyobbat szeretnék létrehozni. „Hihetetlen ez a nagyzási hóbort. Ide tervezik a legmagasabb, több mint 1 km-nél magasabb épületet, tavalyig pedig itt állt a legnagyobb zászló. Szóval mindenből a legekre törekednek, de jól csinálják, mert ez vonzza a turistákat" - mesélte a Barátok közt egykori színésze, aki természetesen remek ételeket kóstolhatott végig utazása során. „Nagyon jó a kaja, itt is érződik a török, arab, ázsiai behatás. Jók a fűszeres húsok és az, hogy sok zöldséget esznek. Minden megterem itt"- lelkendezett, majd hozzátette két fontos dolgot nem szabad kihagyni, ha Bakuról van szó. „Az egyik, hogy itt a férfiak nem kocsmába, hanem teaházba járnak. A másik, hogy ez a vidék olyan gazdag földgázban és kőolajban, hogyha lefúrsz a földbe, feltör az olaj. Nem hiába nevezik a tűz országának" – mesélte Csaba, aki szombaton már Indiába utazik, de idén még szeretne Szentpétervárra, Dubaiba és a Maldív-szigetekre is eljutni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.