Ő a világ legidősebb nője

Forrás: AFP/Tomohito Okada -
Guinness Okava Miszao
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán 116. születésnapját ünnepelte a japán Okava Miszao, akit a Guinness Világrekordok a világon élő legidősebb nőként ismert el - adta hírül az MTI. 

Az oszakai idősotthonban élő agg hölgy rózsaszín kimonóban és egy nagy piros virággal a hajában fogadta az őt köszöntő polgármestert és a riportereket.

Forrás: AFP/Tomohito Okada

Okava, akit 2013 júniusában nyilvánítottak aktuális korrekorderré, a hosszú élet titkaként a higgadtságot és a jó ételeket nevezte meg, kedvenc fogása a szusi. Az évek sokaságára tekintettel a születésnapi tortát szerdán nem 116 gyertya, hanem három, a számot formázó gyertya díszítette.
Okava Miszao 1898. március 5-én született, 1919-ben ment férjhez, három gyermeke, négy unokája és hat dédunokája született. Az ünnepségen videó is készült, amit itt megnézhetsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.