Tiltott parkolás miatt börtön várhat egy anyára

Forrás: Nógrádi Attila -
tilosban parkolás hatóság anyuka börtön tárgyalás bírság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tilosban parkolt egy anyuka, és ezért kerülhet a rács mögé. Ágh Anikó kálváriája egy parkolási bírsággal kezdődött.

Anikó megpróbált harcolni a hatóságok ellen. Ma már tudja, jobban tette volna, ha hallgat. Hitt az igazságában, harcolt érte, a „jutalma" pedig 20 nap börtönbüntetés lett – írja a Blikk.

Forrás: Nógrádi Attila

„Egy fővárosi lakótelepen parkoltam. Másnap egy 50 ezer forintos csekk várt, amit azért kaptam, mert rokkantak számára kijelölt helyen álltam meg. Felfestésnek nyoma sem volt, ahol pedig a villanyoszlopon tábla jelezte a mozgássérülteknek fenntartott egy helyet, én azt kihagytam és utána parkoltam le. Már aznap bementem a közterület-felügyelethez. Megjegyezték, hogy ha panaszt teszek, a bírság nyomban felugrik 100 ezer forintra. Én azért megpanaszoltam a büntetést, és kértem, mutassák meg a fotót, amit készítettek a kocsiról. Nem láthattam, mert céges autóról van szó. Kértem egy felhatalmazást a cégtől, a fotót azonban így sem mutatták meg. Addigra már rég feljelentést tett a közterület-felügyelet a rendőrségen" – magyarázta Anikó.

Anikó januárban kapott levelet a bíróságtól. Ebből tudta meg, hogy indítványozták a börtönbüntetést.

„Kérhettem egy tárgyalást. Azt állították, hogy tavaly augusztusban kaptam egy határozatot a rendőrségtől. Akkor lett volna lehetőségem fellebbezni. Hozzám azonban ilyen nem érkezett, így már részletfizetést sem kérhetek, valamint közmunkára sem válthatom a büntetést" – folytatta Anikó, akinek május 1-jén kell bevonulnia a Pálhalmi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe. Az anyuka elképzelni sem tudja, mi lesz több mint két héten keresztül öt hónapos gyermekével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.