Felakasztva találták meg a kompról kimentett igazgatóhelyettest

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je -
öngyilkos kapitány Dél-Korea öngyilkosság komp letartóztatás áldozat igazgatóhelyettes hajóbaleset akasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az iskola 325 diákja is a héten elsüllyedt kompon utazott. Egyelőre nem tudni biztosan, hogy a férfi öngyilkosságot követett-e el. Közben letartóztatnák a komp kapitányát.

Egy fára felakasztva találták meg annak a középiskolának az igazgatóhelyettesét, amelynek 325 diákja is a Dél-Koreában a héten elsüllyedt kompon utazott. A férfit sikerült kimenteni a baleset után – írja az Origo.

Egy hozzátartozó Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Egy rendőrtiszt azt mondta, hogy az igazgatóhelyettest Csindo szigetén találták meg holtan, ahova a túlélőket kimenekítették. A nevének elhallgatását kérő rendőrtiszt további részleteket nem közölt, azt sem tudni biztosan, hogy a férfi öngyilkosságot követett-e el.

Közben a dél-koreai ügyészség letartóztatási parancsot adott ki a komp kapitánya ellen - írja a BBC. A hatóság azt vizsgálja, miért késlekedett az evakuálási parancs kiadásával. Bár a partról erre a baleset után szinte azonnal felszólították, a kapitány csak fél órával később rendelte el a kiürítést. Akkor viszont - az utasokat hátrahagyva - ő is elmenekült a hajóról.

A Sewol komphajó szerdán süllyedt el több mint 470 emberrel - köztük négynapos tanulmányi kiránduláson lévő 325 középiskolással – a fedélzetén. Hivatalos adatok szerint a szerencsétlenségben 28-an haltak meg, de az áldozatok száma várhatóan tovább nő. 270 embert eltűntként tartanak nyilván a baleset után.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.