Balesetben meghalt a brit trónörökös sógora

Forrás: AFP/Manpreet Romana -
Károly herceg baleset Camilla Parker Bowles
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Károly brit trónörökös feleségének testvére.

Mark Shand, Kamilla cornwalli hercegnő 62 esztendős öccse - Károly herceg hivatala, a londoni Clarence House szerda esti bejelentése szerint - New Yorkban hunyt el. A trónörökös sógora a közlemény szerint kedden az utcán elesett, beverte a fejét a járdaszegélybe, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítás után szerdán meghalt.

Mark Shand Forrás: AFP/Manpreet Romana

Mark Shand az Elephant Family nevű nemzetközi jótékonysági szervezet vezetője volt. A csoport fő célkitűzése a veszélyeztetett állatfajok között számon tartott afrikai elefántok megmentése. Mark Shand igen közeli viszonyt ápolt a trónörökösi házaspárral, rendszeresen vendégeskedett náluk londoni rezidenciájukon, és Károly herceg, aki szintén közismert szerteágazó környezetvédelmi tevékenységéről, tevőlegesen támogatta a sógora vezette szervezet munkáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.