adminisztráció anyakönyvvezető elektronikus eljárás anyakönyv ügyintézés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jövőben a jelenlegi négyféle - születési, halotti, házassági, bejegyzett élettársi - anyakönyvet egyetlen nyilvántartás váltja fel. Ezeket bármelyik anyakönyvvezetőnél le lehet kérni.

Egyszerűbb lesz az ügyintézés. Csaknem egymilliárd forintos uniós forrásból az év közepétől fokozatosan megújul és teljesen elektronikussá válik a Magyarországon 120 évre visszatekintő állami anyakönyvezés - írja a Világgazdaság nyomán az Origo.

Egy baba lábnyoma anyakönyvében Forrás: Thinkstock

A lap szerint a jelenlegi négyféle anyakönyvet egyetlen, személyhez kötött nyilvántartás váltja fel. A most közzétett rendelettervezet szerint az addig vezetett nyilvántartásokat alapesetben július 15-ig le kell zárni. Az elektronikus nyilvántartás mellett azonban megmaradnak a papír alapúak is, sok időt vesz ugyanis igénybe, amíg rögzítik a teljes adatállományt.

Így nézne ki Spongyabob a valóságbanhttp://www.life.hu/news/20140422-igy-nezne-ki-a-spongyabob-kockanadrag-a-valosagban-bizarr-video.htmlA herkentyűburgerek vizesek, a tenger állatai pedig egymás ellenségei – egy kicsit vicces, de inkább bizarr videó a Spongyabob Kockanadrág valódi arcáról.NewsOrigoItt a zöldségízű fagyihttp://www.life.hu/news/20140422-zoldsegizu-fagyi-paradicsomos-cseresznyes-es-repas-narancsos-izu-fagylaltok-a-h-agen-dazstol.htmlParadicsomos és répás ízvilággal gazdagította megszokott ízeit a Häagen Dazs. A gyártó szerint így veszik rá a gyerekeket arra, hogy több zöldséget egyenek.News--A világ egyik csodájánál járt Katalin hercegnő és Vilmos herceghttp://www.life.hu/news/20140422-katalin-hercegno-es-vilmos-herceg-az-ayers-rockhoz-latogatott-el-bennszulottek-fogadtak.htmlAusztrália világhírű nemzeti parkjába látogatott a hercegi pár, ahová a kis trónörökös ezúttal nem tartott velük.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.