Elvették Risztov Éva aranyát

Forrás: MTI/Kovács Anikó -
LEN Kupa úszó Risztov Éva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Risztov Éva toronymagasan vezetett Izraelben a tízkilométeres távon, de a cél előtt kiparancsolták a vízből. Az úszónő nem érti a versenybírók döntését, szerinte indokolatlanul zárták ki, ezért fellebbez.

A Bors információi szerint Éva 61-es rajtszámmal indult LEN Nyíltvízi Európa-kupán, és az első karcsapásoktól kezdve végig vezette a mezőnyt. Senki sem volt körülötte, nem érintkezett más versenyzőkkel. Volt azonban egy olasz úszónő 51-es rajtszámmal, akinek a táv félénél gondjai akadtak a körülötte úszókkal, dulakodott, a versenybíróktól meg is kapta a sárga lapot mint első figyelmeztetést.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Risztov fantasztikus tempóban úszott, toronymagasan vezetett, de kétszáz méterrel a cél előtt mégis leintették a bírák, és kizárták a versenyből. A szemtanúk szerint azért, mert az egyik versenybíró az ismét dulakodó olasz 51-es száma helyett Éva 61-esét mutatta fel - írja a napilap.

Az olimpiai bajnokot érhető módon rettenetesen megviselték a történtek, a szemtanúk szerint sírva fakadt. A Magyar Úszó Szövetség képviselői a helyszínen megkísérelték tisztázni a helyzetet, sikertelenül.

A Bors kérdésére Risztov Éva ennyit mondott: "Igazságtalannak érzem, ami történt. Természetesen fellebbezni fogok. Most már nyugodt vagyok, minden energiámmal az Eb-re koncentrálok".

Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke is nyilatkozott: "Pestről nehéz megítélni a történteket, lehet, hogy egy korábbi szabálytalanság miatt zárták ki. A bíró ítéletét, csakúgy, mint a futballban, nem lehet felülbírálni, sajnos felvétel nem készült a viadalról, de várjuk a beérkező jelentést. Egyelőre annak örülünk, hogy Éva úszott a leggyorsabban".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.