Vélemények az Eurovíziós Dalfesztivál idei győzteséről, a "szakállas nőről"

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand -
győztes vélemény Eurovíziós Dalfesztivál Conchita Wurst
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kap hideget-meleget az idei Eurovíziós Dalfesztivál győztese, az osztrák Conchita Wurst, avagy a "szakállas nő" - derül ki az esemény facebook oldalán született kommentekből.

Míg Kállay-Saunders András, a magyar versenyző az ötödik lett, addig igencsak megosztja az egész világot a transzvesztita Wurst győzelme. Ez persze várható volt - a világ mémgyárait is megihlette -, de ne felejtsük el: a világon rá, illetve az ő dalára szavaztak a legtöbben. De a kommentekből az is kiderül, hogy sokan a görögöket és az oroszokat tartották a legesélyesebbnek. Íme, néhány vélemény a "szakállas nőről" pro és kontra.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Az eseményről készült összefoglalónkat ITT olvashatod.

Az egyik kommentelő szerint valami baj van Európával, ha egy Wurst-féle ember megnyerhette a versenyt, de vannak akik szerint Európa végre bizonyított toleranciából. Sokan büszkék Európára, és imádják az énekes(nő) dalát, míg mások az este nyújtott teljesítmény helyett inkább a győztes nemi hovatartozását hangsúlyozzák. Számos rajongó gratulál a nemzetközi facebook oldalon a győztesnek, sokak szerint ugyanis az ő dala volt a legerősebb a mezőnyben, sőt, a legjobb előadónak is az osztrák versenyzőt tartották, de ahogyan már megszokhattuk, bő számmal akadnak olyanok is, akik szerint szégyen és gyalázat, hogy ez a győzelem ma Európában megtörténhetett és azt sem rejtik véka alá, hogy szeirintük gyomorforgató a Wurst-jelenség.

Ki nyerje a VV6-ot?

Akárhogy is, az 1998-as győztes Dana International transzexuális előadó győzelme annak idején szintén nagy port kavart, de a győztes dalt a mai napig számos rádióadó játsza, nem véletlenül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.