Fontos határidő jár le ma

Forrás: Thinkstock -
bevallás Magyar Posta szja határidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éjfélig lehet benyújtani az szja-bevallásokat. A kitöltött és aláírt dokumentumot az előző évekhez hasonlóan a NAV ügyfélszolgálatain, a postán és az ügyfélkapun keresztül is el lehet juttatni az adóhatósághoz.

Az utolsó beadási napon a NAV, valamint a Magyar Posta is meghosszabbított nyitvatartással várja az ügyfeleket. Ha valaki a bevallási határidő utolsó napján közvetlenül éjfél előtt érkezik, de a küldeményt csak éjfél után sikerül felvenni, a május 21-i dátumot rögzíti a rendszer a postára adás dátumául – írja az MTI.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Ha valaki május 20-ig önhibáján kívül nem nyújtja be bevallását, az akadály megszűnése utáni 15 napon belül be kell adnia és igazolni késedelmének okát. Aki ezt nem teszi meg, bírságra számíthat.
A bevallás elkészítésekor legcélszerűbb a kitöltő-programot használni, segítségével a hibák zöme kiszűrhető. A papír alapú kitöltésnél nem árt ellenőrizni az aláírást és azt, hogy családi kedvezmény esetén pontosan adták-e meg a gyerekek, eltartottak adatait.

A ByTheWay-es fiúk is ott lesznek a B The First döntőjénhttp://www.life.hu/news/20140520-az-x-faktoros-bytheway-is-fellep-a-pely-barna-altal-inditott-b-the-first-tehetsegkutato-dontojen.htmlA 2013-as X-Faktor döntős csapata is élőben fellép az egyedülálló online tehetségkutató, a B The First június 3-i döntőjén a Pesti Magyar Színházban. A tét, hogy ki lép fel az idei Viva Comet Gálán! Ne hagyjátok ki!News--Így hallanak minket a csehekhttp://www.life.hu/news/20140520-igy-halljak-a-magyar-nyelvet-a-kulfoldiek.htmlElárasztotta az internetet a Funebrák című cseh film jelenete, amelyben a színész a magyar nyelvet próbálja utánozni – olvasható a hvg.hu-n.NewsOrigoKlein Dávid elindult a csúcsrahttp://www.life.hu/news/20140520-klein-david-hegymaszo-elindult-hogy-oxigenpalack-nelkul-feljusson-a-csomolungmara-a-mount-everest.htmlKlein Dávid elindult, hogy oxigénpalack használata nélkül jusson fel a földkerekség legmagasabb hegyére. Most kell nagyon drukkolni Dávidnak!NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.