Parázs vita a Comet zsűrijében

Forrás: redlemon -
vita Szabó Simon Viva Comet Viva Comet 2014 Comet-gömb zsűri Fehér isten legjobb Rév Marcell videóklip Papp László Budapest Sportaréna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Komoly fejtörés után döntötte el a 14. VIVA Comet szakmai zsűrije, hogy melyik videoklip legyen az elmúlt év legjobbja. 

Még hosszabb vita előzte meg a szavazást, mint tavaly, végül azonban eldőlt, ki a nyertes: Varga Magdolna, Szegedi Kata, Rév Marcell, Viszlay Márk és Szabó Simon már tudják, melyik jelölt kapja meg a hőn áhított Comet-gömböt a Papp László Budapest Sportarénában. Az eredményt a rajongók azonban csak a zenei gála napján, június 11-én tudhatják meg.

Forrás: redlemon

Idén is összeült a VIVA Comet szakmai zsűrije, hogy eldöntsék, ki legyen a Legjobb klip kategóriájának győztese. Az ismert divattervező, Szegedi Kata, Varga Magdolna látványtervező, a rendezőként és színészként dolgozó Szabó Simon, a divatfotós Viszlay Márk, valamint a Fehér isten és a Viharsarok operatőre, Rév Marcell voltak a bírák. A zsűri komoly hangsúlyt fektetett arra, hogy a képsorok és a zene összhangban legyenek, a vizualitás pedig hozzáadjon a hallott anyaghoz.

„Az én szívemhez egy, számomra teljesen ismeretlen előadó videója állt közel. A hangulat, az operatőri és berendezői munka egyaránt hatással voltak rám, bár nem mindenben találtam tökéletesnek. Egy szempont szerint döntöttem, a pillanatnyi érzéseim vezéreltek” – mondta Szabó Simon színész-rendező.

„Szerintem a legfontosabb, hogy a vizuális hangulat passzoljon a zenéhez. Persze ez teljesen szubjektív, azt azonban kijelenthetem, hogy a hazai klipgyártás vizuálisan egyre fejlettebb. Számomra mérvadó, hogy a videó professzionális, friss látványvilággal rendelkezzen” – mondta Varga Magdolna, aki a Prop Club produkciós cég tagjaként Emmy-jelölésnek is örülhetett már, a Borgiák című történelmi sorozat díszletének megtervezése miatt.

Rév Marcell operatőrként dolgozott a Fehér isten című filmen, amely Cannes-ban az Un Certain Regard kategóriában győzött. „Két dolgot vettem figyelembe a döntésemnél: a szakmai szempontokat és a személyes viszonyomat egy-egy kliphez, amelyet természetesen az ízlésem határoz meg. A zsűri döntésével egyet tudok érteni, a nyertest találtam a legjobb, legeredetibb klipnek.”

A filmes szakértők mellett a hazai divatvilág nagyágyúi is szavaztak. Szegedi Kata divattervező így nyilatkozott a döntésről: „A nyertes klip zene, látvány, harmónia, és styling szempontból is a legjobb. Ráadásul ebbe fektették a legtöbb munkát.” Viszlay Márk divatfotós szintén elsősorban a vizualitást vizsgálta: „Divatfotós szemmel döntöttem. Magánemberként is először a vizuális elemeken ragad meg a szemem, a frissebb klipeket szeretem, így a látvány és a zene összhangja volt számomra a legfontosabb, bár alul maradtam a többiekkel szemben.” – mondta el a fotós.

Az, hogy melyik klip kapja az év egyik legfontosabb zenei eseményének, a 14. VIVA Comet-gála díját, június 11-én derül ki a Papp László Budapest Sportarénában, ahol egy minden eddiginél látványosabb show keretében ünnepli majd a zenei világ az elmúlt 12 hónap legjobb magyar előadóit.
Fellép Inna, Ola, David Correy és Tóth Gabi, a Hooligans, Fluor, a Halott Pénz, Diaz, Majka és Curtis, Ganxsta Zolee & Dynamic, BLR, a Children of Distance, a Punnany Massif és sokan mások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.