Vigyázat! Visszaélhetnek az iWiW-es adataiddal!

Fotó: Mudra László - Origo -
iWiW bezárás jelszó adathalász káros
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első magyar közösségi oldal bezárását kihasználva feltűnt néhány káros, adathalász portál. Erre kell vigyáznod!

Igényelj időben időkapszulát és mentsd el adataidat, képeidet! Katt IDE a részletekért!

Egyre több felhasználó esik áldozatul az iWiW bezárását kihasználó, ártalmas adathalász oldalaknak. Erre a gépház is figyelmeztet. Érdemes elolvasni! „Mi technikailag mindent megteszünk, hogy védjük az adataitokat, de kérünk titeket, hogy saját és ismerőseitek érdekében az iWiW-en használt e-mail címeteket és jelszavatokat ne adjátok meg egyetlen oldalon sem, mert az ilyen oldalak visszaélnek az iWiW profilotokból megszerzett adatokkal!"

Fotó: Mudra László - Origo

„Egy másik oldalon, a mobiltelo.hu-n például 100 kredit jár azért, ha feltöltöd az időkapszuládat, viszont ezért cserébe azon nyomban minden ismerősöd adata is a kezükbe kerül, barátaid email címére pedig nem haboznak rögtön kéretlen levelet küldeni a szolgáltatásukról. Az iWiW csapata szerint minden esetben érdemes végiggondolni, hogy kinek és milyen ellenszolgáltatásért cserébe adjuk oda a saját jelszavunkat, rosszabb esetben pedig az összes ismerősünk elérhetőségét is. Pár ingyenes sms biztosan nem ér meg annyit, hogy leégessük magunkat az ismerőseink előtt, mert nem voltunk elég gyanakvóak" - áll a gépház üzenetében.


A hvg.hu pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy egy, az iWiW nevére erősen emlékeztető oldal, az iWiW2.com üzemeltetői a hozzájuk látogatóktól azt kérik: adják meg nekik iWiW-es belépési adataikat, így jelszavukat is.

Miért zár be az iWiW?

Nem tervezi eladni közösségi oldalát az Origo Zrt. A cég komoly érdeklődők híján, és adatvédelmi okokból döntött májusban az iWiW bezárása mellett. Bár korábban felröppent az egyik hírportálon, hogy egy magyar startup vállalat megvenné az oldalt, a tulajdonos cég illetékes munkatársait közvetlenül nem keresték meg. Kovács Gergely, az Origo Zrt. iWiW működtetéséért felelős igazgatója elmondta, a vállalat korábban folytatott tárgyalásokat a közösségi oldal esetleges eladásáról, ám ezek eredmény nélkül zárultak – írja az Origo.

Kémkedés az ex után, pasizás titokban, flörtölés nyíltan - Erre használtuk az iWiW-ethttp://www.life.hu/news/20140605-az-iwiw-kozossegi-oldalt-pasizasra-kemkedesre-flortolesre-hasznalta-szerkesztosegunk.htmlAz iWiW bezárása előtt nem sokkal először a ti emlékeitek között szemezgettünk, most pedig szerkesztőségünk néhány érdekes, vicces vagy épp cuki történetét osztjuk meg. Szóval erre (is) használtuk mi az iWiW-et.News--Minden sztár másképp csinálta - Emlékezés az iWiW-rehttp://www.life.hu/news/20140605-zimany-linda-csonka-andras-es-benko-daniel-az-iwiw-re-emklekeztek.htmlMindannyian emlékszünk rá, mekkora élmény volt az első közösségi oldalhoz csatlakozni, mennyire vártuk a meghívót, hogy regisztrálhassunk, aztán felvehessük a kapcsolatot barátainkkal. Ha fotó készült rólunk, egyből azt néztük, vajon iWiW-kompatibilis-e, és már tettük is ki adatlapjainkra. Az iWiW-hez 12 év alatt 4,7 millióan csatlakoztak, köztük hazánk közéleti személyei, sztárjai is. Három generáció egykori nagy iWiW-ezője mesélt most élményeiről.News--Adatmentés az iWiW-ről – az 5 leggyakoribb kérdéshttp://www.life.hu/news/20140529-az-iwiw-bezarasaval-adatmentessel-kapcsolatos-legfontosabb-kerdesek-problemak.htmlAz iWiW június 30-i bezárása után számos kérdés merülhet fel a felhasználókban, így benned is. Összeszedtük a leggyakrabban ismételt kérdéseket, problémaköröket és meg is válaszoljuk.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.