uniós csatlakozás vámellenőrzés rendőrség Horvátország határ nyaralás okmány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt évben több mint 2 millió ember és 700 ezer kocsi lépte át a horvát államhatárt Letenyénél, vagyis rendkívül népszerű úti cél. Ezekre kell figyelned, ha te is Horvátországba tervezed a vakációt!

Sokan tervezik azt, hogy leruccannak Horvátországba a nyáron, ha csak pár napra is. Fontos tudnivaló, hogy Horvátország uniós csatlakozásával csak a vámellenőrzés szűnt meg, a határforgalom ellenőrzést a rendőrség folytatja, mivel a magyar-horvát államhatár továbbra is schengeni külső határ marad Horvátország schengeni csatlakozásáig.

Forrás: police.hu

A határt a következő személyi okmányokkal tudod átlépni:
1. útlevél
2. személyi igazolvány (az 1991. április 1. előtt kiállított személyi igazolvánnyal – amely még kemény borítójú, népköztársasági címerrel ellátott, átlépheti a határt, de nem utazhat vele Albániába, Bosznia Hercegovinába, Macedóniába, Montenegró és Szerbia területére)
3. személyi igazolvány (az 1991. április 1. után kiállított személyi igazolvánnyal – amely puha borítójú, köztársasági címerrel ellátott, de nem utazhat vele Albániába, Bosznia Hercegovinába, Macedóniába, Montenegró és Szerbia területére)
4. személyazonosító igazolvány (a 2000. január 1. után kiállított személyazonosító igazolvánnyal, amely kártya formájú, műanyag)
5. ideiglenes személyazonosító igazolvány (a 2000. január 1. követően kiállított ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal átlépheti a határt, azonban nem utazhat vele Albánia, Bosznia Hercegovina, Macedónia, Montenegró és Szerbia területére)

Forrás: police.hu

Az alábbi okmányokkal azonban nem lehet belépni:
1. külföldiek részére kiadott személyazonosító igazolvány
2. születési anyakönyvi kivonat
3. vezetői engedély
4. diákigazolvány

Figyelem, új szabály lépett életbe! Aki egy éven belül lejárt magánútlevél, vagy személyazonosító igazolvány valamelyikével jelentkezik kilépésre, a kiléptetését végre kell hajtani, bírság nem jár érte.
További fontos információkért látogass el a police.hu oldalra!

A legjobb dolog az idei focivébén, hogy megismertük ezt az embert!http://www.life.hu/news/20140626-miguel-herrera-a-mexikoi-valogatott-kapitanyanak-arcai-o-a-legszerethetobb-ember-a-fociveben.htmlA mexikói kapitány, Miguel Herrera a legklasszabb ember a brazil vébén. A Buzfeed nyomán összeállítottunk egy 10-es listát, ami bizonyítja, hogy egy csupaszív emberről van szó. Ismerd meg te is!News--A Facebookon coming outolt a magyar politológushttp://www.life.hu/news/20140626-lakner-zoltan-nyitja-meg-a-budapest-pride-ot-facebookjan-coming-outolt.htmlA ELTE Társadalomtudományi Karának politológiaprofesszora a Facebookon nyilvános bejegyzésben jelentette be, hogy ő fogja pénteken megnyitni a az idei Budapest Pride melegfesztivált. News--Így pucold meg a fokhagymát 10 másodperc alatt!http://www.life.hu/news/20140626-a-fokhagymapucolas-leggyorsabb-10-masodperces-modja.htmlSzerdán a meggymagozás leggyorsabb módját mutattuk meg nektek, most pedig a fokhagymapucoláshoz adunk egy kiváló tippet.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.