Új fordulat: beszámítható volt Pistorius a gyilkosság idején

Forrás: MTI/EPA/Ihsaan Haffejee -
gyilkosság beszámíthatóság Oscar Pistorius paralimpikon tárgyalás mentális zavarok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pszichológiai vizsgálat szerint nem volt semmilyen mentális zavara a dél-afrikai paralimpiai futónak, amikor tavaly februárban feltehetőleg megölte modell barátnőjét.

Oscar Pistorius pere hétfőn folytatódott a mentális állapotáról készült pszichológiai vizsgálat ismertetésével. A védelem pszichológusa, Merryll Vorster korábban azt vallotta a bíróságon, hogy a sportoló gyerekkora óta szorongásos zavarral küzd, miután 11 hónaposan amputálni kellett mindkét lábát, 14 évesen pedig meghalt az édesanyja – írja az Origo.

Forrás: MTI/EPA/Ihsaan Haffejee

Pistorius tagadja, hogy szándékosan lőtte le a barátnőjét, és azt állítja, hogy véletlenül találta el, miután pánikba esett, mert azt hitte, betörtek a házba. A védelem és a vád is elfogadta a mostani pszichológiai vizsgálat eredményét. Pistorius mentális zavara ugyanakkor büntetőjogilag nem tette volna felelőssé őt a gyilkosságért. A 27 éves paralimpai bajnokot egy hónapon át vizsgálták a pszichológusok Pretoriában. A sportoló pere márciusban kezdődött. Ha bűnösnek találják, életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik.

Most vesznek végső búcsút Grosics Gyulátólhttp://www.life.hu/news/20140630-grosics-gyula-futballistatol-a-legendas-aranycsapat-tagjatol-ma-vesznek-vegso-bucsut.htmlJúnius 30-án 14 órakor a Szent István-bazilikában tartják Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás kapusának temetését. A Fekete Párduc barátai, tisztelői, és a szurkolók 12-13.45 között róhatják le kegyeletüket a ravatalnál.News--Történelmi sikert ért el a focivébén Costa Ricahttp://www.life.hu/news/20140630-costa-rica-tortenelmi-sikert-ert-el-a-fociveben-miutan-legyozte-gorogorszag-csapatat-igy-bejutott-a.htmlA Costa Rica-i válogatott legyőzte Görögország csapatát a brazíliai labdarúgó- világbajnokság nyolcaddöntőjében. Ezzel története során először bejutott a legjobb nyolc közé.News--Fogyatékos gyerekekkel perdült táncra Harry herceghttp://www.life.hu/news/20140630-harry-herceg-fogyatekos-gyerekekkel-tancolt-egy-chilei-gyermekkozpontban.htmlHarry herceg jelenleg épp Chilében tesz eleget királyi kötelességeinek, amelynek keretei között egy gyermekközpontba is ellátogatott.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.