Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal parlagfű bírság kényszerkaszálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Július elsejétől bírságot szab ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a parlagfűvel szennyezett földterületek tulajdonosaira, használóira.

Gyógyszerek helyett küzdj természetes módon az allergia ellen. Összegyűjtöttük a legjobb módszereket.

A földterületek tulajdonosai vagy használói 15 ezertől 5 millió forintig terjedő bírságra is számíthatnak, elsősorban a terület nagyságától függően. Az ellenőrzést az illetékes földhivatal végzi, eljárást azonban csak akkor indít, ha a gyomnövény már bimbós vagy annál fejlettebb állapotban van – írja az MTI.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Így védekezz az allergia és a csípések ellen! A Life.hu hasznos tanácsaiért kattints IDE!

Parlagfüves területről bejelentést lehet tenni a Nébih online és mobiltelefonon is elérhető rendszerén keresztül. A földhivatal szabálysértés esetén jegyzőkönyvet állít ki, elküldi a Nébihnek, amely kényszerkaszálást rendel el, és meghatározza a bírság összegét. Ha a tulajdonos a határozat kézhez vétele után sem mentesíti a területet, a hatóság által elvégzett kényszerkaszálás költsége őt fogja terhelni.

Magyarországon - amely egyike Európa parlagfűvel leginkább fertőzött országainak - a parlagfűszezon augusztus elejétől szeptember végéig tart, de a hatékony védekezés érdekében idejében fel kell készülni a gyommentesítésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.