Veszély! Öngyilkosságot kísérelhet meg Oscar Pistorius

Forrás: AFP/Themba Hadebe -
gyilkosság öngyilkos öngyilkosság Oscar Pistorius paralimpikon per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A barátnőjét meggyilkoló Oscar Pistorius a szakorvosi vélemény szerint felelősségre vonható a tetteiért, de hiperaktív, ideges természetű, ezért saját magára nézve veszélyes lehet.

Ahogy a Life.hu is megírta, a parasportoló valószínűleg féltékenységből ölhette meg párját. Oscar Pistorius pere a 30 napos pszichiátriai kezelése után a hét elején folytatódott. A Pretoria Weskoppies kórházban végzett vizsgálatot azért rendelte el a bírónő, hogy kiderüljön, volt-e az atlétának olyan mentális problémája, ami befolyásolhatta döntéshozatalát azon az éjszakán, amikor lelőtte barátnőjét, Reeva Steenkampot – írja az Origo.hu.

Forrás: AFP/Themba Hadebe

A vizsgálat megállapította, hogy bár Pistorius izgalmi állapotban zavartan viselkedik, de semmiféle olyan mentális betegséggel nem küzd, ami felmentené a bűnügyi felelősség alól. Az is kiderült, hogy a futó poszttraumatikus stresszben szenved, és a gyilkosság óta történtek miatt alaposan megnőtt nála az öngyilkosság veszélye is. A törvényszéki pszichiáter szerint folytatni kell az atléta pszichiátriai kezelését, különben komolyan számolni kell az öngyilkosság kockázatával.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.