2 méternél is nagyobb a világ legmagasabb tinilánya

Forrás: NORTHFOTO/Xinhua News Agency / eyevine. All Rights Reserved./Cihan Xinhua / Eyevine -
rendellenesség növekedés Guinness-rekord tini Weaver-szindróma magasság Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy török lány, Rumeysa Gelgi vehette át a világ legnagyobb tinilányának járó elismerést.

Új Guinness-rekord született: a 17 éves Rumeysa Gelgi számít ma a legmagasabb tinilánynak a világon 2 méter 13 centijével. A lány Törökországban, Karabukban lakik és Weaver-szindrómában szenved – betegsége is közrejátszott abban, hogy teste túlzott növekedésnek indult.

Rumeysa Gelgi és testvére Forrás: NORTHFOTO/Xinhua News Agency / eyevine. All Rights Reserved./Cihan Xinhua / Eyevine

A világ legmagasabb férfija, Sultan Kosen szintén Törökországban él: ő 2 méter 51 centire nőtt. Ahogy a Life.hu is megírta, a pasi már házasember, miután tavaly októberben elvette szerelmét. Sultanra 6 méter anyagból készült az öltöny a nagy napra.

Mi az a Weaver-szindróma?

Egy ritka, veleszületett rendellenesség, a gyors növekedéssel áll összefüggésben, amely már a születés előtt elkezdődik, majd csecsemőkorban és fiatalkorban is folytatódik. A csontok fejlettebbek, a csontváz jellegzetes, a fülek általában nagyobbak.

Elhunyt a világ egyik legnagyobb modellügynökségének alapítójahttp://www.life.hu/news/20140711-eileen-ford-a-ford-modellugynokseg-alapitoja-elhunyt-92-eves-koraban.htmlA Ford modellügynökség alapítója, Eileen Ford 92 éves volt.News--Debrecenbe költöztek a világ legmorcosabb képű majmocskáihttp://www.life.hu/news/20140710-zaszlos-farku-kolobusz-erkezett-a-debreceni-allat-es-novenykert-majomhazaba.htmlHa eddig még nem jártál volna Debrecenben, idén nyáron semmiképp ne hagyd ki az útitervből. És nem, most nem a város építészeti remekműveit és kulturális programdömpingjét ajánlgatjuk neked. Jobb hírünk van: megérkezett az állatkertbe a zászlós farkú kolobusz. Ráadásul rögtön három.News--Elhunyt a világ egyik legnagyobb modellügynökségének alapítójahttp://www.life.hu/news/20140711-eileen-ford-a-ford-modellugynokseg-alapitoja-elhunyt-92-eves-koraban.htmlA Ford modellügynökség alapítója, Eileen Ford 92 éves volt.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.