Ilyen egy megszállott futó! Túlélte a villámcsapást, majd 3. lett

Forrás: Fredrik Marmster -
ultramaraton Hardrock 100 villámcsapás futó villám futás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kanadai Adam Campbellt a világ egyik legnehezebb hegyi ultramaratonján, a coloradói Hardrock 100-on érte villámcsapás, ő azonban folytatta a versenyt, sőt, harmadik lett.

A százmérföldes, 160 kilométeres távon több mint tízezer méter az összemelkedés, a Colorado legmagasabb hegycsúcsaira futnak fel az indulók. Campbell 12 órányi futás után közeledett a féltávhoz és a Hardrock 100 legmagasabb pontjához, a 4285 méter magas Handies-csúcshoz. Már ekkor is erősen villámlott, de úgy érezte, még mindig a hegytető lehet a legbiztonságosabb. Arra tartottak iramdiktálójával, Aaron Heidttel – írja a sportgeza.hu.

Forrás: Fredrik Marmster

„Abban a pillanatban, hogy elértük a csúcsot, hatalmas dörgést hallottunk, és villámlást láttunk. Leterített minket a földre. Hallottam, ahogy a fejlámpámban is kiég az elem, aztán fekve káromkodtunk és néztünk egymásra. Nagyon ijesztő volt, a villámok továbbra is körülöttünk csapkodtak, sokkolt minket: mi tényleg villámcsapást szenvedtünk a verseny közepén? Ez nem történhetett meg. Mindenre készültünk, de erre lehetetlen volt" – mesélte Campbell.

A két futó nem sérült meg – Campbell szerint ez a ruházatuknak is köszönhető –, csak a pánik okozott zavart, amint tudták, folytatták a verseny.

A következő elsősegélyhelyen nem merték elmondani, hogy villám csapott beléjük, mert féltek attól, megállítják őket kivizsgálásra, és így Campbell elbukja a harmadik helyet. Csak mikor 26 órányi futás után beért a célba, akkor hívták Heindt feleségét, aki orvos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.