globális felmelegedés klíma hőmérséklet óceánok melegrekord
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április és május után júniusban is megdőlt a globális melegrekord, ezzel összességében egy nagyon meleg 2014-es évre van kilátás - közölte hétfőn az amerikai Nemzeti Óceáni és Légköri Hivatal. 

A mérések szerint a júniusi globális átlaghőmérséklet 16,22 Celsius-fok volt, ami 0,72 fokkal melegebb, mint a 20. századi átlag. Szakemberek szerint mind a májusi, mind a júniusi melegrekord elsősorban a meleg óceánoknak - főleg a Csendes- és Indiai-óceánnak - tudható be. A világ óceánjai júniusban egyébként nemcsak a havi átlaghőmérsékleti rekordot döntötték meg 17 Celsius-fokkal, de a bármilyen hónapban valaha mért legmagasabb értéket mutatták - írja az MTI.

Forrás: Thinkstock

Júniusban a hőmérők az Antarktisz kivételével minden kontinensen rekordhőmérsékleteket regisztráltak. Különösen meleg idő volt Új-Zélandon, Dél-Amerika északi részén, Grönland délkeleti részén, Közép- és Kelet-Afrikában, valamint Dél- és Délkelet-Ázsiában. Eközben például az Egyesült Államokban csak a 33. legmelegebb júniust mérték, és szintén viszonylag alacsony volt a hőmérséklet Oroszország keleti részén, valamint Közép- és Északkelet-Európa egyes részein.

Kánikulára ítéletidő http://www.life.hu/news/20140722-a-kanikulat-kovetoen-jegeso-es-viharok-varhatoak-tobb-megyere-riasztast-adtak-ki.htmlA várható felhőszakadás miatt kedden figyelmeztetéseket adtak ki az egész országra, több megyében heves zivatarok is lehetnek - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. NewsMTI/Kovács TamásA Photoshop-őrület ellen emelte fel hangját Colbie Caillat http://www.life.hu/news/20140721-colbie-caillat-grammy-dijas-enekesno-a-photoshop-orulet-ellen-enekel-uj-klipjeben-a-tryban.htmlFelkapták Colbie Caillat Try című számához készült videóját. A klipet a YouTube-on már több mint 10 millióan nézték meg. Nem véletlen!News--Bocsánatot kért egy kutyus, mert rossz fát tett a tűzrehttp://www.life.hu/news/20140721-video-arrol-amikor-charlie-kutya-bocsanatot-kert-mert-ellopta-csopnyi-gazdajatol-a-jatekait.htmlCharlie, a cuki csodakutya bocsánatot kért csöpp gazdájától, akitől ellopta játékait – cukker videó!NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.