Amszterdamba szállítják a maláj gép áldozatainak holttestét

Forrás: AFP/Bulent Kilic -
fekete doboz holttest lelövés Hollandia szállítás maláj gép Malaysia Airlines áldozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az áldozatok holttestét Harkovon keresztül szállítják Hollandiába, hogy a hozzátartozók végső búcsút vehessenek szeretteiktől. Közben a fekete dobozok már a szakértőknél vannak.

Ahogy a Life.hu is megírta, a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó járata csütörtökön zuhant le a kelet-ukrajnai Donyeck megye szakadárok kezén lévő részén, a gépen tartózkodó 298 ember – közöttük 193 holland állampolgár - életét vesztette. A halottak sorsa sokáig bizonytalan volt, ám most ez a probléma megoldódni látszik.

Forrás: AFP/Bulent Kilic

A megállapodás szerint a 282 áldozat földi maradványait vonaton Harkov városába szállítják, ahol holland szakértőknek adják át őket. Onnan egy holland katonai géppel Amszterdamba viszik a holttesteket, ahol azonosítják az áldozatokat, és a malajziaiakat hazaviszik.

Közben a kelet-ukrajnai szakadárok egyik vezetője átadta a malajziai szakértőknek keddre virradóra a Kelet-Ukrajnában lelőtt maláj utasszállító gép két fekete dobozát, melyek jó állapotúak. A két fél az átadást rögzítő jegyzőkönyvet is aláírta. A maláj fél ebben ígéretet tett arra, hogy a repülési adatokat, illetve a pilóták és az irányító központ kommunikációját rögzítő berendezéseket megvizsgálhatják a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet szakértői is - írja az Origo.

Budapesten is lehet tisztelegni az áldozatok előtt! Erről további részletek az Origo cikkében találhatók.

A Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó járata csütörtök délután zuhant le Kelet-Ukrajnában, miután föld-levegő rakétával kilőtték. Egyre több információ utal arra, hogy az oroszbarát lázadók szedték le az utasszállítót, Buk típusú rakétával.
Maláj gép – már 251 holttestet találtak meghttp://www.life.hu/news/20140721-a-malaj-gep-katasztrofaja-utan-eddig-251-holttestet-talaltak-meg-a-kelet-ukrajnai-donyeck-megyeben.htmlMár 251 holttestet és 66 testrészt találtak meg a mentőalakulatok a kelet-ukrajnai Donyeck megyében, ahol a maláj gép csütörtökön lezuhant. A holttesteket hűtővagonokba rakták a szeparatista fennhatóság alatt lévő Torez vasútállomásán.NewsMegtalálták a maláj gép második fekete dobozát ishttp://www.life.hu/news/20140718-a-lezuhant-malaj-gep-masodik-fekete-dobozat-is-megtalaltak.htmlMegtalálták a lezuhant malajziai utasszállító gép második fekete dobozát is a mentőalakulatok péntek reggel a kelet-ukrajnai Donyeck megyében. Az Egyesült Államok szerint föld-levegő rakétával lőtték le a gépet. Putyin Ukrajnát okolja, amiért a térségben nincs béke, de NEM tagadta, hogy oroszbarát szeparatisták lőhették le a gépet. Közben öt embert nem azonosítottak még, nem tudni magyar áldozatról.News--Felszállás előtt még így viccelődött a maláj gép egyik utasahttp://www.life.hu/news/20140718-felszallas-elott-facebookon-viccelodott-a-malaj-gep-egyik-utasa-nem-sokkal-kesobb-lezuhant.htmlCor Pan nem sokkal a felszállás előtt viccelődött a csütörtök este Ukrajna felett lelőtt maláj gép fotójával.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.