repülőgép baleset Tajvan halott baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többtucatnyi halottja van annak a repülőbalesetnek, amely Tajvanon történt. Egy utasszállító repülőgép sikertelen kényszerleszállást hajtott végre a szigetországhoz tartozó, nyugati fekvésű Penghu-szigetek egyik szigetén. 

A lelőtt maláj gép tragédiája után újabb repülőgép-szerencsétlenség történt. A balesetben 51 ember vesztette életét, és heten megsérültek - írja az AP hírügynökség nyomán az Origó. A Taiwan News tajvani internetes hírportál ugyanakkor a helyi tűzoltóságra hivatkozva azt írja, a balesetnek 45 halálos áldozata és kilenc sérültje van.

Forrás: Wikipedia

A BBC szerint a gép előbb elhalasztotta a leszállást, majd amikor újra próbálkozott, már nem érte el a kifutópályát, hanem előtte lezuhant. Szemtanúk nagy tűzgömböt láttak a baleset helyszínén. A baleset túlélőinek mentése közép-európai idő szerint négy óra körül is zajlott.

A gépen a CNA tajvani hírügynökség szerint 54 utas és négyfős személyzet tartózkodott.

A baleset oka egyelőre ismeretlen. Tajvanon szerdán söpört végig a Matmo tájfun, ami komoly fennakadásokat okozott a légi közlekedésben is, de a helyi sajtó szerint a gép indulásának idején már megfelelőek voltak a légköri viszonyok a repüléshez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.