Nagytestvér para! Ellenőrzi a fotóinkat a Gmail

Forrás: Thinkstock -
fotó Google figyelem pedofil Gmail
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ijesztően hangzik, hogy figyelnek bennünket, de - és most figyelj! -  jó oldala is van. Most például az e-mailen küldött fotók elemzésével elfogtak egy pedofilt.

A Google közleményéből kiderül, hogy a cég szerverei minden csatolt képet elemeznek - kivéve, ha azok mondjuk titkosítva vannak – írja az Origo.hu.

Forrás: Thinkstock

A Google közlése szerint a houstoni férfit a cég automatikus képelemző algoritmusa nélkül sosem fogták volna el, mivel semmilyen gyerekpornós oldalon nem volt aktív, kizárólag privát Gmail postafiókjában tárolt illegális képeket. Ezeket egyébként egy gyermekvédelmi szervezettel közösen működtetett adatbázis segítségével lehet detektálni.

Figyelve vagyunk!

A pedofil esete viszont arra is rávilágít, hogy a Google képes minden feltöltött tartalom elemzésére, bár erre a céget a szolgáltatásainak használatakor elfogadott általános felhasználási feltételek fel is jogosítják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.