Rezegtek a popsik a hétvégén – twerk-versenyt rendeztek Londonban

Forrás: AFP -
győztes popsi Nicki Minaj twerk fenék London tánc verseny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
13 lány rázta a fenekét úgy, mintha nem lenne holnap azon a londoni táncversenyen, ahol a twerkelés kapta a főszerepet.

Londonban rendezték meg a világ második twerk-mérkőzését, ahol 13 hölgy rázhatta hátsóját a győzelemért.

Forrás: AFP

A megmérettetés 5 részből állt, pontszámaik alapján összesen 6 lány juthatott tovább az utolsó fordulóba, ahol Nicki Minaj zenéjére kellett összeállítaniuk fél perc alatt egy popórázásból álló koreográfiát. A nyertes a 21 éves Jemini lett, aki így összesen 1000 angol fontot twerkelt össze magának. A lány, aki elmondása szerint 15 éves kora óta tudja, mi fán terem a twerkelés, már tavaly is indult a megmérettetésen, akkor második helyen végzett.

Mi az a twerk?

2013-ban két furcsa szó került fel az Oxfordi szótár online verziójába: az egyik a szelfi volt, a másik a twerkelés. Utóbbi kifejezés a forrás szerint bizonytalan eredetű, feltehetően a twist (csavar, teker) és a jerk (ráz) kifejezések keverékéből jött létre. Lényegében tehát egy meglehetősen provokatív csípő- és fenékrázásról van szó, amelyhez az utóbbi időben egyre több világhírű sztár vetett be a siker érdekében. Többek között Miley Cyrus is, aki az MTV Video Music Awardson twerkelt egy emlékezeteset - kattints ide, hogyan!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.