Valódi mese! A farkas és a szamár barátsága

szamár mese barátság farkas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akár egy La Fontaine mesébe is beleillene az európai szürkefarkas és a neki eledelül szánt idős szamár barátsága.

Az eset 2007-ben történt, mikor az albán Patok településen orvvadászok elfogtak egy európai szürkefarkast, akinek egy értékét vesztett idős szamarat adtak eledelként. A történet azonban meglepő fordulatot vett, prédából és ragadozóból egymás nyomorúságát enyhítő barátság vette kezdetét.

Forrás: facebook/Fehérkereszt Állatvédő Liga

Az eset nyilvánosságra került és nemzetközi nyomás hatására illetve a WSPA (Állatvédelmi Világszervezet, aki a Fehérkereszt Állatvédő Liga közreműködésével létrehozta a Veresegyházi Medve- és Farkasotthon-t) segítségével, mindkét állat megmenekült. A szamár nyugdíjba került, a farkast visszaengedték a vadonba, aki néha eljárt meglátogatni idős barátját.

45 évvel a brutális gyilkosság után megszólalt Sharon Tate húgahttp://www.life.hu/news/20140828-sharon-tate-brutalis-meggyilkolasa-utan-45-evvel-megszolalt-a-modell-szineszno-huga-debra.htmlDebra mindössze 16 éves volt, amikor az ígéretes karrier előtt álló Sharon Tate-re és barátaira három ember tört rá otthonában és brutálisan végeztek velük.News--Ashton Kutcher a legtöbbet kereső televíziós sztárhttp://www.life.hu/news/20140827-ashton-kutcher-amerika-vilagsztar-a-legtobbet-kereso-televizios-sztar-a-forbes-uzleti-magazin.htmlIsmét Ashton Kutcher az Egyesült Államok legjobban fizetett tévés színésze: a Forbes üzleti magazin szerint. NewsAFPVége a jeges vödör kihívásnak? Indiában már rizsre cserélték a vizethttp://www.life.hu/news/20140826-indiaban-elindult-a-ricebucketchallenge-rizst-adomanyoznak-a-raszoruloknak-a-jeges-vizes-leontes.htmlIndiában nem pazarolják a vizet, inkább rizst adományoznak annak, aki rászorul. Ez a RiceBucketChallenge.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.