Megújulnak a bankjegyek! Holnaptól új tízezres jön – mutatjuk, hogy néz ki

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
bankjegy MNB csere tízezres megújítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lecserélik a magyar bankjegyeket. Elsőként a tízezres újul meg. A jól megszokott Szent István kép azonban marad.

A Magyar Nemzeti Bank a 2014 és 2018 közötti időszakban megújítja a jelenleg forgalomban lévő bankjegysorozatot – elsőként a tízezrest - és újratervezett, továbbfejlesztett, a hamisítás ellen az eddiginél jobban védett bankjegyeket bocsát ki. A megújított tízezer forintos bankjeggyel már holnaptól, azaz 2014. szeptember 2-tól lehet hivatalosan fizetni, de csak idén decembertől jelenik meg forgalomban. Az új tízezresen egyébként továbbra is Szent István arcképe lesz látható – írja az Origo.

Fent a régi, lent az új tízezres Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Mi lesz új? Rejtett kép, hologramfólia, színváltó nyomat, tapinthatóság, mikroírás, irizáló nyomat, biztonsági szál, vízjel, illeszkedőjel, UV-motívumok, jelzősorok, sorozatszám.

A teljes csereprogram akár 8 milliárd forintba is kerülhet. A mostani tízezer forintos bankjegyek továbbra is forgalomban maradnak, a bevonásukról a jegybank később dönt.

Elvesztette a pert Michael Schumacher felesége, Corinnahttp://www.life.hu/news/20140901-michael-schumacher-felesege-corinna-elvesztette-a-pert-amelyet-ket-medium-ellen-inditott.htmlMichael Schumacher hétszeres Forma-1 világbajnok nejének keresetét a bíróság elutasította. Ebben le akarta tiltani a róla megjelent képeket, amelyek a Schumi balesete utáni napokban készültek.News--Újabb tragédia: öngyilkos lett a világhírű sportoló, Igor Decreanehttp://www.life.hu/news/20140831-ongyilkos-lett-a-tizennyolc-eves-vilagbajnok-biciklista-igor-decraene.htmlMeghalt Igor Decraene, juniorok között tavaly világbajnok belga bringás. Szombaton még úgy lehetett tudni, a 18 éves versenyző balesetet szenvedett, néhány órával később azonban kiderült, hogy saját kezével vetett véget életének. A halálával kapcsolatos további részletek még nem ismertek.NewsGyász: elhunyt a világhírű basszusgitáros, a Jethro Tull alapítójahttp://www.life.hu/news/20140831-hatvanhet-evesen-szivelegtelensegben-hawaii-otthonaban-meghalt-glenn-cornick-brit-zenesz-a-jethro.htmlHatvanhét évesen szívelégtelenségben, hawaii otthonában meghalt Glenn Cornick brit zenész, a Jethro Tull progresszívrock-zenekar alapító gitárosa. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.