Pistorius bűnös, de csak gondatlanságból elkövetett emberölésben

Forrás: AFP/Siphiwe Sibeko -
gyilkosság bűnös Oscar Pistorius lőszerhasználat bíróság ítélet emberölés gondatlanság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Oscar Pistorius a pénteki ítélet szerint nem bűnös barátnője tavaly februári meggyilkolásában, gondatlanságból elkövetett emberölésért viszont elítélték. Végleges ítélet október 13-án várható. Addig is szabadon távozhatott.

Kövesd az Origo percről percre tudósítását az ítélethirdetésről ITT!

A pretoriai bíróságon kimondták azt is, hogy nem bűnös illegális lőszerbirtoklásban. Várhatóan ezután hirdetik ki, pontosan milyen büntetést kaphat a dél-afrikai sportoló. A különböző tudósítások szerint akár 15 év is várhat rá a rácsok mögött. A BBC élőben közvetíti az eseményeket a tárgyalóteremből.

Forrás: AFP/Siphiwe Sibeko

Oscar Pistorius tavaly februárban négy lövéssel megölte a barátnőjét, Reeva Steenkampot, mert - állítása szerint - betörőnek hitte. A pretoriai bíróság a csütörtöki ítélethirdetésen felmentette az előre kitervelt gyilkosság vádja alól.

Pistorius nem szándékosan gyilkolthttp://www.life.hu/news/20140911-oscar-pistorius-baratnoje-megolesevel-vadolt-paralimpikon-pereben-ma-itelethirdetes-lehet.htmlOscar Pistorius pere csütörtök reggel elkezdődött. A dél-afrikai paralimpikont barátnője meggyilkolásával vádolják. Az ítélethirdetés órákig, de akár péntekig is eltarthat. A büntetés időtartamát pedig csak három-négy hét múlva tudjuk meg. A bírónő szerint Pistorius nem előre megfontolt szándékkal ölt.News--Kiszivárgott videón játssza el Pistorius barátnője meggyilkolásáthttp://www.life.hu/news/20140707-oscar-pistorius-ujrajatssza-a-baratnoje-halalanak-estejen-tortenteket-egy-kiszivargott-videoban.htmlA véletlenül az internetre felkerült videóban a paralimpikon újra szemlélteti, mi történt azon estén, amikor modell barátnője meghalt. A sportolót vádolják a gyilkossággal, tárgyalása folyamatban van. A védelem szerint Pistorius azt hitte, betörő van a házban.News--Veszély! Öngyilkosságot kísérelhet meg Oscar Pistoriushttp://www.life.hu/news/20140704-oscar-pistorius-parasportolo-gyilkossagi-pere-folytatodik-es-azt-is-felmerult-hogy-gyilkossagot.htmlA barátnőjét meggyilkoló Oscar Pistorius a szakorvosi vélemény szerint felelősségre vonható a tetteiért, de hiperaktív, ideges természetű, ezért saját magára nézve veszélyes lehet.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.