Újabb finomság! Rozmaringos szilvatorta nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt

Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány -
hobbicukrász Egy Csepp Figyelem Alapítvány rozmaring ország tortája 2014 szilva cukormentes torta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny győztes tortája dióval, rozmaringgal, szilvával és zabliszttel készült. A hobbicukrászoknak szóló kihívást Szász Kinga nyerte.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012-ben hirdette meg először a "Magyarország Cukormentes Tortája" háziversenyt. Az ajánlott alapanyagok listáját a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa állította össze. A verseny nemcsak cukorbetegeknek, hanem az egészséges életmód híveinek is szól, ezért a döntős receptek hamarosan kikerülnek az alapítvány blogjára.

A "Magyarország Cukormentes Tortája" verseny részeként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is háziversenyt hirdetett, melyre bárki nevezhetett, aki nem cukrász ipartestületi tag. A beérkezett majdnem 50 pályázatból tíz került a döntőbe, egytől egyig hozzáadott cukortól mentes édességek. Az idei mezőny bővelkedett izgalmas hozzávalókban: céklás, pekándiós, kókuszlisztes, zsályás és rozmaringos is szerepelt közöttük.

Íme, az első 3 helyezett Forrás: Origo

A versenyzők szeptember 12-én az Academy Golf Budapest Golf Klubban mutatták be alkotásaikat. Közülük Szász Kinga rozmaringos szilvatortája ízvilágával, a diabetikus fehér csokoládé, a dió, a rozmaring, a tejszín és a zabliszt arányos felhasználásával emelkedett ki. A nyertes 24 szeletes torta 14,4 g szénhidrátot és 174 kalóriát tartalmaz szeletenként. Nincs benne fehér liszt és hozzáadott cukor, kalória- és szénhidrátszegény, így egy cukorbeteg étrendjébe is nyugodtan beilleszthető. „Különdíjat" kapott a diétás pekándiós sajttorta karamellréteggel készítője, Herczegné Knap Daniella, a harmadik helyezett pedig Gerő Eszter ribizlis zsályás túrótortája lett.

A győztes torta Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

A zsűri - hasonlóan a "Magyarország Cukormentes Tortája" versenyhez - nem létező receptek hozzáadott cukor nélkül készült változatait várta, hanem új kreációkat. A zsűri elnöke Mautner Zsófia, a Chili &Vanília blog szerzője, tagjai: Mihályi László, mestercukrász, a lyoni desszert világbajnokság döntőse, a Váci Desszert Szalon tulajdonosa; Kovács Ildikó, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa és Nándori László, aranykoszorús cukrászmester, a "Magyarország Cukormentes Tortája" verseny 2013-as és 2014-es győztes tortáinak megalkotója.

Szász Kinga átveszi díját Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, korábban az Országházban hirdették ki, hogy a Nándori Cukrászda Csokis kalandja nyerte idén a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet szintén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány indított el. Az Ország Tortája pedig a székesfehérvári Damniczki cukrászat somlói revolúciója lett. A finomságokat augusztus 20-án lehetett először megkóstolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.