Szenzációs új világrekord! Három gödöllői fiatal a leggyorsabb néptáncos

Forrás: Facebook/Fricska Táncegyüttes -
Fricska néptánc Gödöllő gyorsaság ritmus rekord tánc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két perc alatt 3937 leütéssel, illetve csapással a gödöllői Fricska Táncegyüttes három tagja új rekordot állított fel Gödöllőn vasárnap délután.

Az együttes sajtófőnöke, Láng D. István az MTI-nek azt mondta: Moussa Ahmed, Papp Gergely Bálint és Papp Máté Bence, a Fricska együttes táncosai arra vállalkoztak, hogy lábukat és kezüket használva ők verjék a leggyorsabb ritmust. A fiatal művészek a román, a magyar és cigány táncfolklór kincseit tolmácsolták különleges, a világon egyedülálló ritmusprodukciók keretében.

Forrás: Facebook/Fricska Táncegyüttes

A három táncos két perc alatt összesen 3937 leütést, illetve csapást ért el, 6 másodpercenként váltották egymást. A legmagasabb számot, a másodpercenkénti 41 érvényes leütést-csapást Moussa Ahmed érte el. A gödöllői együttes tagjai produkciójukkal új kategóriát hoztak létre: táncegyüttesként 120 másodperc alatt ki tudja a legtöbb leütést, illetve csapást végrehajtani. A hivatalos magyar rekordot Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke, a Világrekord Szövetség magyarországi tagja jelentette be vasárnap este.

Íme, a rekorder produkció:

Tornádót fotóztak le Homokmégynél http://www.life.hu/news/20140915-tornadot-fotoztak-le-homokmegynel-nem-tudni-foldet-ert-e-a-tolcser.html Az elmúlt napok monszunszerű esőzései mellett még egy hazánkban nem megszokott időjárási jelenséget is sikerült lencsevégre kapni. A tornádót Homokmégy közelében észlelték. News Origo Egy nő élete a születéstől a halálig 4 percben – gyönyörű videó http://www.life.hu/news/20140915-egy-no-elete-a-szuletestol-a-halalig-4-percben-gyonyoru-gyorsfestes-technikaval-keszult-video-terjed.html Egy szívszorító, négyperces videót készített gyorsfestés technikával a Stonehouse, amely egy művésznő életét mutatja meg egészen kisbaba korától kezdve a haláláig. News Origo Elpusztult a világ legmagasabb kutyája, Zeus – még csak ötéves volt http://www.life.hu/news/20140912-a-vilag-legmagasabb-kutyaja-zeus-otevesen-elpusztult.html Ötévesen az örök vadászmezőkre távozott a világ legmagasabb kutyája cím birtokosa, egy Michiganben élő német dog. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.