Kocsival érdemes lesz elkerülnöd a belvárost! Jön az autómentes hétvége

Forrás: emh.kormany.hu/Bartolf Ágnes -
Európai Mobilitási Hét autómentes hétvége BKK lezárás Budapest autó Nemzeti Vágta forgalomkorlátozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember 16. és 22. között zajlik az Európai Mobilitási Hét. Az autómentes hétvége miatt jó néhány lezárásra kell készülnöd Budapesten. De lesz Nemzeti Vágta és futóverseny is.

A hétvégén jelentős forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra, terelésekre kell számítani. A fővárosi autómentes hétvége az Andrássy utat, a Nemzeti Vágta a Városligetet, az Energia Futam pedig a Lánchíd és a Széchenyi tér környékét érinti majd. Ha alternatív megoldásokat keresel a várható dugók elkerülésére, tippjeinket ITT találod! De nézzük, ha mégis autóznál, mit kerülj el.

Pillanatkép a tavalyi rendezvényről Forrás: emh.kormany.hu/Bartolf Ágnes

A rendezvények miatt hétfő hajnal fél 5-ig le lesz zárva a Hősök tere, a Kós Károly sétány és az Andrássy út, a József Attila utca, a Széchenyi István tér és a Lánchíd. Lezárják emellett szombat és vasárnap reggel 8 és este 8 között a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között.

A BKK járataival sem lesz túl nagy szerencsénk. A kisföldalatti szombaton 17 órától üzemzárásig csak a Mexikói út felé áll meg az Operánál. A 16-os és a 916-os buszok rendezvény miatt vasárnap estig sűrűbben, de a Lánchíd lezárása miatt az Erzsébet hídon át közlekednek. A 105-ös buszok és a 979-es éjszakai buszok vasárnap egész nap a Podmaniczky utcán járnak. A Dózsa György úton közlekedő 20E a VII. és a VI. kerületbe, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz pedig a Városligetben elterelve jár szombaton és vasárnap reggel 8 és este 8 között. A 70-es troli szombaton, a 75-ös troli viszont szombaton és vasárnap is módosított útvonalon jár majd. A 78-as helyett pedig pótlóbusz szállítja majd az utasokat.

Bosszankodás helyett inkább látogass el a rendezvényekre, vagy csak élvezd a tisztább levegőt!

Versenyt futott a metróval egy férfi – és nyert!http://www.life.hu/news/20140919-versenyt-futott-a-londoni-metroval-egy-ferfi-es-nyert.htmlAz egész metró megtapsolta James Heptonstallt, amikor sikerült megtennie a két metrómegálló közötti 380 métert – mindössze 1 perc 20 másodperc alatt. Videó lentebb.NewsOrigoMég mindig nincs vége a gyerekek ketrecharcánakhttp://www.life.hu/news/20140918-a-gyerek-ketrecharc-versenyek-tovabb-folynak-bar-nyomozas-folyik-az-ugyben.htmlBár az ügyben még folyik a nyomozás, úgy tűnik, a botrányos, gyerekeknek rendezett ketrecharcoknak továbbra sincs vége.News--Nézd meg Budapest legnagyobb tűzfalfestését!http://www.life.hu/news/20140917-a-legnagyobb-feluletu-tuzfalfestes-keszult-el-a-kazinczy-utcaban.htmlElkészült a Színes Város Strongbow Budapest Fesztivál legújabb és egyben legnagyobb felületű, 579 négyzetméteres falfestménye a Kazinczy utcában. A kép a Buda vagy Pest? ellentétpár témáját dolgozza fel.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.