Főpolgármesteri Hivatal felújítás Margitsziget bontás futókör futópálya csúszás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn kezdték el felújítani a margitszigeti futópályát. A pálya a tervek szerint szélesebb és tartósabb lesz, a pesti oldalon várhatóan még idén elkészül, bár korábban szeptemberre ígérték. A futók alternatív útvonalat használhatnak a munkálatok ideje alatt.

Ahogy a Life.hu tavasszal megírta, az őszi iskolakezdésre ígérték, hogy kész lesz a szélesebb futópálya. A futókört azonban nyár helyett csak most kezdték el bontani. Hogy valójában mikorra lesz kész, egyelőre a Főpolgármesteri Hivatalnál sem tudták megmondani. "A kivitelezést nagyban befolyásolhatja a kedvezőtlen időjárás, ennek ellenére megvan az esély arra, hogy a legrosszabb állapotban lévő pesti oldal még ez évben elkészüljön" – nyilatkozta az Origónak a főváros kommunikációs igazgatósága.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A futókör pesti oldalát hétfőn lezárták, az építkezés idejére alternatív útvonalat jelöltek ki a futóknak. Azt kérik a sportolóktól, hogy mivel az ideiglenes útvonal két ponton is keresztezi a főutat, óvatosan használják.

A gyaloglás kevésbé hasznos? Az ízületekre kártékony a futás? Íme, 12 tévhit a futásról! Olvasd el őket IDE kattintva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.