Ez a világ legmenőbb és legveszélyesebb fesztiválja

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
highline veszély függőágy pihenés fesztivál szikla Monte Piana kötéltánc Alpok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nemzetközi Highline Találkozó a világ legmenőbb fesztiváljának tűnik, de valószínűleg a legveszélyesebb is: a résztvevők nem színpadok előtt ugrálnak és sátrakban fekszenek, hanem hegycsúcsok között kifeszített köteleken lógó függőágyakban töltik az idejük nagy részét. Durva, mi?

Nagyon találóan "lazsálóknak" hívják magukat, mivel a résztvevők egész nap a hegyek között pihengetnek - például az Olasz Alpokban, a Monte Piana csúcsánál - a sátor anyagú függőágyakban és gyönyörködnek a panorámában.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Magukat biztonsági kötélen rögzítve kötéltáncolnak is a hegycsúcsok között. Ezek az extrém fekhelyek oldalirányban tudnak mozogni, illetve a nagyon bátrak ugrálni is tudnak rajta.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A lazuló alkalmatosságokon kívül persze megtalálható minden, ami egy fesztiválhoz kell: zene, bár, konyha, és még jóga órákon vagy tandem ejtőernyőzésen is részt vehetnek a látogatók. Elég extrém, ugye?

Látványos wellness-részleggel bővült a Rudas Fürdő http://www.life.hu/news/20141001-latvanyos-wellness-reszleggel-bovult-a-rudas-furdo.html High-tech és retró egy épületen belül. Nos, ha ellátogatsz a felújított Rudas Fürdőbe, a wellness-élményen túl, szemet gyönyörködtető látványban is részed lehet. News -- Nemsemleges mosdókat alakítanak ki egy egyetemen http://www.life.hu/news/20141001-nemsemleges-mosdokat-alakitanak-ki-a-kaliforniai-egyetemen-a-transznemu-diakok-szamara.html Ezt is megéltük: az Egyesült Államokban először transznemű diákok számára alakítanak ki mellékhelyiségeket a Kaliforniai Egyetemen. News Origo Na, ilyet még biztosan nem láttál! Mikroba-állatkert nyílt Hollandiában http://www.life.hu/news/20140930-micropia-a-vilag-elso-mikroba-allatkertje-megnyilt-hollandiaban.html Az biztos, hogy ilyet csak nagyon kevesek láttak! Hollandiában megnyílt a világ első, mikroorganizmusokat bemutató állatkertje, amely lehetővé teszi, hogy bárki számára láthatóvá váljanak a világ legapróbb élőlényei. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.