Vizsgálatot indít az ELTE egy újabb nemi erőszak miatt

Forrás: Thinkstock -
vizsgálat Fonyódliget nemi erőszak ELTE gólyatábor jogi kar büntetőfeljelentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vizsgálatot indít az ELTE jogi kara és büntetőfeljelentést is tesz, miután újabb hír jelent meg arról, miszerint 2013-ban egy jogász gólyatáborban szexuális erőszakot követtek el.

Szerdán írta meg az Index, hogy 2013-ban egy jogász gólyatáborban szexuális erőszakot követtek el. A szervezők a lányt rávették, hogy ne tegyen feljelentést, belső eljárás sem indult. Most úgy döntött, mégis elmeséli a történetét a portál újságírójának. A teljes cikkért kattints IDE, de csak akkor, ha elmúltál 18 éves! A cikk után az ELTE jogi kara magára ismert a leírtakból. Király Miklós dékán este azt mondta az MTI-nek, hogy azonnali vizsgálatot rendelt el és várhatóan büntetőfeljelentést is fog tenni az ügyben.

Forrás: Thinkstock

A dékán közleményében kiemelte: a jogi kar vezetése a lehetséges büntetőjogi következményeken túl szigorúan el fog járni azokkal szemben is, akik az eset eltussolásában szerepet játszottak. Egyúttal együttérzését fejezte ki az áldozatnak, és mindent el fog követni, hogy az eljárás során megkíméljék őt a további szenvedéstől.

Ahogy a Life.hu is megírta, az ELTE rektora szeptember közepén már fegyelmi eljárásokat indított az intézmény fonyódligeti gólyatáborában történt nemi erőszak miatt. Ezekben több hallgató kirúgása is felvetődött.

Fábri György, az ELTE kommunikációs igazgatója a rektori intézkedésekről akkor azt mondta: a jövőben csak úgy rendezhető gólyatábor, ha annak programját a legrészletesebb leírás mellett engedélyezi a rektori vezetés. A közreműködő felsőéveseknek a legszigorúbb szakmai és morális elvárásoknak kell megfelelniük, részvételüket személy szerint az adott kar vezetőinek kell jóváhagyniuk.

A lány, akit saját kollégiumi ágyában erőszakoltak meg, de nem hitt neki senki. Tiltakozásul ágymatracával járt be az egyetemre - a teljes történetet ITT elolvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.