Így lesz egy milliomosnőből cipőkészítő - ez vár Rezesovára a börtönben

Fotó: Bielik István -
halál Gyorskocsi luxus börtön bűnös halálos baleset Eva Rezesova
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy a Life.hu is megírta, a szlovák milliárdosnő 2013. augusztus 21-én okozott halálos közlekedési balesetet, amelyben négy ember vesztette életét. Eva Rezesovának a bírósági ítélet szerint kilenc évig biztosan nékülöznie kell a luxust. Jelenleg a Gyorskocsi utcában vár a másodfokú ítéletre, ezután valamelyik női börtönbe helyezik, ahol a munka alól nincs felmentés neki sem.

A korábban luxuskörülmények között élő nőnek ugyanúgy dolgoznia és takarítania kell majd, mint rabtársainak, látogatókat is csak havonta egyszer fogadhat. A minimálbér egyharmadáért, azaz nagyjából havi 30 ezer forintért dolgoznak elítéltek, amelyből napi 400 forint tartásdíjat vonnak le tőlük. Mindenki a képzettségének megfelelő munkát kap.

Fotó: Bielik István

A pálhalmai és a kalocsai női börtönben reggel 6-tól 14 óráig dolgoznak a rabok, cipőkészítő, varrodai, mosodai, illetve könyvtári munkákat láthatnak el. Ezek közül vár valamelyik feladkör Rezesovára, aki a zárkájában lavórban vagy a zuhanyzóban fürödhet majd, napi háromszori nagyon szerény menüsorból álló étkezést biztosítanak neki – olvasható a Best magazinban.

Megvan az ítélet: Rezesová 9 évet kapotthttp://www.life.hu/news/20140911-eva-rezesova-szlovak-milliomosno-jogerosen-9-ev-bortonbuntetest-kapott.htmlKilenc évre súlyosbította a bíróság Eva Rezesová elsőfokon hatéves börtönbüntetését. A szlovák nő az ítélet szerint legkorábban hat év után engedhető feltételesen szabadlábra.News--Varrónő lett a börtönben Rezesováhttp://www.life.hu/news/20140131-eva-rezesova-a-halalos-kozuti-balesetet-okozott-milliomos-no-varrono-lett-a-bortonben.htmlKülönleges táskákat varr a börtönben Eva Rezesová, aki már viselte is az egyik különleges, saját tervezésű darabot.NewsOrigoElölről indul a Rezesova-ügy?http://www.life.hu/news/20140422-a-rezesova-ugyben-uj-eljarast-szeretne-az-ugyeszseg.htmlÚj eljárást szeretne a Rezesova-ügyben az ügyészség – írja a hvg.hua lap birtokába került ügyészségi indítványra hivatkozva.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.