Autóbusz és személyvonat ütközött Tatabányán

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
vonatbaleset mentőhelikopter baleset sérült Tatabánya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy autóbusz és egy személyvonat ütközött össze hétfőn délelőtt Tatabányán, többen súlyosan megsérültek. A buszsofőr nem sebesült meg, de nincs kihallgatható állapotban.

Az Oroszlány felől érkező, menetrend szerinti csuklós buszon tizenöten utaztak, közülük hét ember könnyű, négy utas súlyos sérüléseket szenvedett, egyvalakit pedig mentőhelikopterrel szállítottak kórházba - írja az origo.hu. Három ember szenvedett gerinc-, koponya- és mellkassérüléseket, egy sérült sokkos állapotban van. A sérültek közül öten a nap folyamán hazamehetnek a Szent Borbála Kórházból. Hat sérült gyógyulásához hosszabb ellátás szükséges, az ő vizsgálatuk jelenleg is folyik - mondta Balogh Márta, az intézmény sajtóreferense az MTI-nek.

A baleset helyszíne Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A személyvonat és az autóbusz Tatabányán, az Erőműi vasúti átjáróban ütközött össze, utána a vonat száz méterre állt meg a baleset helyszínétől.

A Vértes Volán szóvivője az MTI-nek azt mondta, a sofőr 15 éve dolgozik a cégnél, négyszázezer kilométert vezetett balesetmentesen, de jelenleg nincs kihallgatható állapotban. Hozzátette: egy 20 éves Ikarus busz szenvedett balesetet, a járművet az idén akarták leselejtezni.

A Mávinform úgy tájékoztatta a távirati irodát, hogy a Vértes Volán járata a jól működő fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vonat elé. Both Ferenc sajtóügyeletes közleménye szerint a vonaton nem sérült meg senki.

Kedd délutánig vonatpótló buszok viszik az utasokat Tatabánya és Oroszlány között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.