globális felmelegedés villámlás klímaváltozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A klímaváltozás miatt az ezredforduló óta drasztikusan növekszik a villámcsapások száma és gyakorisága. Tudósok szerint a közeljövőben megduplázódhat a villámlások aránya.

Évente 25 milliószor csap le villám csak az Egyesült Államok területén – derül ki a Kaliforniai Egyetem kutatóinak új tanulmányából. A számítások szerint a globális felmelegedés minden egyes hozzáadott Celsius-foka 12 százalékkal növeli a villámlási átlagot. Ez pedig azt jelentheti, hogy a következő évtizedek során a mostani, felszínt érő kisülési ráta 50 százalékkal megugrik.

Forrás: Thinkstock

A tanulmányban leírtak szerint az egyre nyúló villámszezon legfőbb okai a felmelegedés hozományaként túlburjánzó légköri kisülések - írja a hvg.hu a Die Weltre hivatkozva.

Így éld túl a villámlást!

A szakemberek azt tanácsolják, hogy villámláskor senki se maradjon nyílt területen, ehelyett autóba vagy épületbe kell behúzódni a vihar idején. További cikkünkért kattints IDE!
Amatőr felvétel került elő az Ukrajnában lezuhant maláj gépről - 18+http://www.life.hu/news/20141117-az-ukrajnaban-lezuhant-malaj-geprol-amator-video-felvetel-kerult-elo.htmlA Malaysian Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó járata júliusban zuhant le Kelet-Ukrajnában. A gépet rakétával lőtték le. A zuhanás utáni pillanatokról került elő most egy amatőr felvétel, amelyet Hrabove város egyik lakója készíthetett.News--A cserepadon hunyt el Rajz Attila jégkorongozóhttp://www.life.hu/news/20141117-rajz-attila-jegkorongozo-meghalt-vasarnap-egy-meccsen.htmlMeghalt Rajz Attila, a székesfehérváriak ob II-es jégkorongcsapatának korábbi válogatott játékosa a vasárnapi, dunaújvárosi fordulóban.NewsIdén sem ússzuk meg a telet!http://www.life.hu/news/20141116-eso-hozaporok-es-lehules-varhato-a-jovo-het-idojarasaban.htmlAz elmúlt hetekben örülhettünk, hiszen sokkal jobb idő volt, mint ami novemberben várható, de most már nem sok jóval tudunk kecsegtetni benneteket. Bekeményít az időjárásNews

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.