Itt a tél – Cudar hideg lesz a hétvégén

Forrás: Thinkstock -
csapadék hideg hőmérséklet hétvége időjárás November tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazi téli idővel búcsúzik ez a novemberi hét: a minimális hőmérséklet az ország némelyik részén a plusz 3 fokot sem éri majd el napközben.

Hallottál róla?

Szakemberek szerint egy szibériai anticiklon befolyásolja Európa időjárását, így jóval hidegebb tél várható idén. A részletekért kattints IDE!

Csapadékra pénteken sem kell számítani, a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között, míg a legmagasabb 6 és 10 fok között alakul – írja az Origo az OMSZ előrejelzései alapján.

Forrás: Thinkstock

Pénteken még több napsütésre számíthatunk országszerte: a Dunántúlon napközben gomolyfelhők képződnek, de több órára kisüthet a nap, a Dunától keletre többnyire felhős idő várható, kevesebb napsütéssel.

Szombaton és vasárnap is borult időre lehet számítani, csapadék nem, de helyenként tartós köd, illetve ködszitálás alakulhat ki. Hétvégén a minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 között alakul, napközben 3 és 9 fokig kúszhat a higany szála.

Mindeközben az Egyesült Államok jelentős részén beköszöntött a tél. A New York állambeli Buffalóban hétfő óta másfél méter jó esett, amely több útszakaszon okozott fennakadásokat. Nálunk ettől még (szerencsére) nem kell tartani...

Forrás: Northfoto

A rendkívüli időjárás eddig összesen 6 ember életét követelte, több ezren ragadtak autójukba és otthonukba.

Télen is tartsd a formád! 11+1 tipp, hogy ne hízz el a hideg időbenhttp://www.life.hu/sztarszerzok/stohr-greta/20141030-greta-konyhaja-tippek-teli-elhizas-ellen.htmlTe is úgy érzed, hogy a tél közeledtével megnő az étvágyad, és ezt a mérleg is alátámasztja? Azzal semmi baj nincs, ha 1-2 kiló felszalad rád a hideg napok alatt, de a mértékletességre azért nem árt odafigyelni.Stőhr Gréta--Erős immunrendszer, gyönyörű bőr - Préselj zöldséget, gyümölcsöt!http://www.life.hu/sztarszerzok/stohr-greta/20141113-greta-konyhaja-stohr-greta-receptje-a-preseles-pozitiv-hatasai.htmlPréselt leveket nem csak akkor érdemes fogyasztanod, ha fogyni szeretnél: ezek a vitaminbombák erősítik az immunrendszert, feltöltenek energiával, és nem mellesleg belülről szépítenek. Stőhr GrétaThinkstock3 tuti tipp, amitől gyorsabban múlik a megfázásodhttp://www.life.hu/drlife/20141021-megfazas-ettol-mulik-gyorsan-tippek.htmlItt van az ősz, itt van újra: így készülj fel a náthás időszakra című cikkünkben csokorba szedtük már, hogyan mehetsz elébe a betegségnek. Ha azonban mégiscsak kifogott rajtad, itt az ideje, hogy felvedd a kesztyűt.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.