A nyílt utcán erőszakoltak meg egy nőt Miskolcon

Forrás: Thinkstock -
nemi erőszak támadás Törd meg a csendet! Miskolc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemi erőszaknak esett áldozatul múlt szombaton késő délután egy fiatal nő Miskolcon. A nyílt utcán érte a támadás.

Törd meg a csendet!

Segíts abban, hogy a szexuális erőszakról való beszéd ne legyen tabu. Ha szexuálisan bántalmaztak, vagy tudomásodra jutott olyan eset, ahol valaki más áldozattá vált, akkor írj nekünk a TORDMEGACSENDET@LIFE.HU e-mail címre. Segítsünk együtt, hogy ez mással ne történhessen meg!

A kapucnis pulóvert viselő férfi a nyílt utcán, a Szent Anna tér közelében támadta meg a 20 év körüli áldozatát, akit a bokros részre vonszolt. Dr. Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a Miskolci Rendőrkapitányság folytat eljárást az ügyben, de annak részleteiről – a nyomozás érdekeire hivatkozva – bővebbet nem mondott – tudósít a boon.hu.

Forrás: Thinkstock

A portál szerint legutóbb az Avason, a jezsuita gimnázium mögött támadtak meg egy nőt hasonló szándékkal közterületen. Akkor a bokros, elhagyatott részen napozó nőre vetette rá magát egy férfi, és kést szorított a nyakához. Mivel a nő menekülni próbált, a támadó többször is megszúrta áldozatát, majd elfutott a tetthelyről. Egy közeli kisboltban kért segítséget, életét csak a szakszerű orvosi ellátásnak köszönheti.

Ha Te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot! Szexuális erőszak esetén hívható a NaNE segélyvonala is a 06-80-505-101 számon (hétköznap este 6 és 10 között), illetve a KERETkoalícióis elérhető az ingyenesen hívható kék számon, a 06-40-630-006-on! Mindhárom vonalon felkészült szakemberek fogadják a hívásaitokat.
Bizsu, buli, erőszak? Tehetsz róla, tehetsz ellene?http://www.life.hu/news/20141124-reagalas-a-rendorseg-tehetsz-rola-tehetsz-ellene-video-kampanyara.htmlKülönös videosorozat látott napvilágot a pécsi rendőrség jóvoltából. Az egyébként jószándékból, prevenciós céllal készített videók arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy a szexi öltözködés és a bulizás, valamint a szexuális erőszak között van összefüggés. A videókról Balogh Lídiát, a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) civil szervezet képviseletében kérdeztük, mi a véleményük az említett felelős szerv által készített és kommunikált prevenciós anyagról.News--Micimackó maga az erkölcstelenség: betiltották a csekély értelmű medvebocsothttp://www.life.hu/news/20141123-micimackot-betiltottak-lengyelorszagban-mert-erkolcstelen-es-nincs-rajta-nadrag.htmlMicimackóról nevezték volna el a játszóteret, de a mesefigurát túlságosan alulöltözöttnek találták Lengyelországban. Tuszyn város képviselő-testületének az volt a problémája, hogy kedvenc mackónkon nincs nadrág. Ezzel indokolták a döntésüket.News--Világsztárok hívják fel a figyelmet az Ebola megfékezésérehttp://www.life.hu/news/20141120-az-ebola-elleni-kuzdelemben-egyre-tobb-vilagsztar-vesz-reszt-elkeszult-a-band-aid-do-they-know-it-is.htmlA Band Aid Ebola-járvány elleni harcra mozgósító Do They Know It's Christmas? című dala máris eladási rekordot döntött. Számos világsztár, például Bono, Rita Ora vagy Ed Sheeran is közreműködik benne. Egy másik kezdeményezésben pedig szótlanul néznek veled farkasszemet a hírességek.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.