Újabb hackertámadás: kiszivárogtak Sylvester Stallone személyes adatai

Forrás: AFP/Loic Venance -
személyes adat cég értékelés hackertámadás bérezés kiszivárogtatás Sylvester Stallone
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sztár mellett a Sony Pictures Entertainment több ezer dolgozójának fizetése, értékelése és más személyes információja került fel az internetre.

Főhet a feje Sylvester Stallonénak – és mellette még nagyjából 47 ezer Sony Pictures Entertainment dolgozónak – írta a csütörtöki Wall Street Journal.

Forrás: AFP/Loic Venance

A filmforgalmazó céget a hálaadás utáni napokban ért hackertámadás miatt több olyan film került fel az internetre, amelyek közül néhányat még be sem mutattak. Ráadásul többek személyes adatát is lenyúlták, köztük például épp a Rambo és a Rocky sztárjáét is. A hírek szerint körülbelül 33 ezer Sony Pictures dokumentum került fel a netre, köztük a bérezések, lakcímek és a munkavállalók értékelését is.

A privátszféra megsértésének legnagyobb online botránya

Néhány hónappal ezelőtt rengeteg hollywoodi híresség meztelen fotója árasztotta el az internetet. A hackertámadás áldozatai között volt többek között Jennifer Lawrence is, aki később meg is erősítette, hogy ő szerepel a képeken, majd feljelentést is tett - az esetről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.