Milyen karácsonyi ajándékra vágyunk idén leginkább? Kiderült!

Forrás: Thinkstock -
karácsony ajándék kedvenc táblagép kívánságlista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy friss kutatásból kiderült, mikor és hol szoktuk beszerezni az ajándékokat karácsonyra, illetve az is, milyen termékek állnak a kívánságlista élén.

Egy friss online kutatásából kiderült, hogy tízből csupán egy ember készül tudatosan a karácsonyra és veszi meg az ajándékait jóval az ünnepek előtt. A válaszadók kétharmada a karácsonyi „forgatagban" szerzi be ezeket, és átlagosan 7 embernek veszünk ajándékot.

Forrás: Thinkstock

Minden évben a legközelebbi hozzátartozóink ajándékának kitalálása okozza a legnagyobb fejtörést, pedig legtöbben mindennek örülnek.

A családok több mint fele közösen szerzi be a szuveníreket, míg 45%-uk esetében egy-egy családtag felelős az ajándékvásárlásért. Az online vásárlás térnyerése pedig évről évre töretlen, azonban karácsony előtt a többség még mindig a hagyományos, bolti vásárlás mellett dönt.

A felmérés szerint idén a mobilkészülékek – legyen az okostelefon vagy táblagép – számítanak az abszolút kedvencnek, majd a szórakoztató elektronikai készülékek következnek a kívánságlistákon, a legkevésbé pedig édességekre, italokra vágyunk.

TOP 5 karácsonyi ajándékok

1. Mobilkészülék (okostelefon, táblagép stb.)
2. Szórakoztató elektronika (TV, hangszóró stb.)
3. Ruha, táska
4. Háztartási készülék
5. Ékszer, óra, kiegészítő

(Forrás: Samsung)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.