Bikatökétől a világhírig: újabb magyar fotósra lehetünk büszkék

Fotó: Szendeff Lőrinc -
ételfotó fotós szenvedély Máté Bence ételfotózás grafikus Szendeff Lőrinc büszkeség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szendeff Lőrinc bekerült a világ legjobb ételfotósai közé 2014-ben. A magát félig grafikusnak, félig ételfotósnak tartó fiatalembert kifaggattuk az elismerés kapcsán. Ismerd meg őt és káprázatos munkáit!

Újabb magyar fotós szerzett hírnevet magának külföldön. Már korábban olvashattad interjúnkat Máté Bence természetfotóssal, aki a BBC Wildlife nyertese lett, most pedig Szendeff Lőrincre lehetünk büszkék: bekerült a top 11 gasztrofotós 2014-es listájába.

Fotó: Szendeff Lőrinc

Ezzel olyan neves művészek mellett szerepel, mint a kanadai Benoit Levac vagy a német Oliver Hauser. A fiatal fényképész a Life.hu-nak elmesélte, hogyan is kezdődött hatalmas szenvedélye, az ételfotózás.

„Alapvetően grafikus vagyok. Körülbelül 3 éve kezdtem el fotózni az ételeket, mert a gasztronómia nagy szerelem. Érdekel az ételek, italok kultúrája, hogyan jönnek létre. A fotókat először egy blogra töltöttem fel, a Bikatökére, valahogy így kezdődött minden..." - mondja szerényen Lőrinc, aki a fotók feltöltése után számtalan megrendelést, felkérést kapott cukrászdáktól, borászoktól, éttermektől. Nem csoda, hiszen ínycsiklandozó felvételei láttán nekünk is összefutott a nyál a szánkban.

/1412/Gy_ny201412121568

Persze egy ételfotós munkája sem fenékig tejfel, előfordul, hogy 12-13 órát vesz igénybe egy fotózás. Lőrinc azt mondja, sok mindent megunt már az életében, de úgy érzi, ez nem ilyen lesz. „Ez igazi szerelem!" – vallotta be.

Máté Bence természetfotós nyert a BBC világversenyénhttp://www.life.hu/news/20141022-mate-bence-termeszetfotos-nyerte-a-bbc-wildlife-magazin-es-a-londoni-termeszettudomanyi-muzeum.htmlAz 50. alkalommal megrendezett világverseny madarakat ábrázoló kategóriáját Máté Bence természetfotós nyerte, pedig nem is akart nevezni a pályázatra. Nagy Göncöl című fotójával indult és győzött a BBC Wildlife magazin és a londoni Természettudományi Múzeum világversenyének madaras kategóriájában.NewsOrigoBiztonságos főzés meztelenül: itt az ágyékvédő páncél!http://www.life.hu/news/20141211-peniszvedo-pancel-a-meztelen-szakacsoknak.htmlHiánypótló termék azoknak, akik szeretnek pucéron szakácskodni, ám férfiasságuk épségéért is aggódnak.News--Lenny Kravitz a nők mellett érvelhttp://www.life.hu/news/20141211-lenny-kravitz-amerikai-enekes-dalszerzo-szerint-a-noknek-kellene-iranyitaniuk-a-vilagot.htmlEddig is szerettük Lenny Kravitzet, de most igazán a kedvencünkké vált. Az 50 éves (!) rock legenda ugyanis kijelentette, hogy szerinte a nőknek kéne irányítaniuk a világot...News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.