December 13-tól új rendelet lép érvénybe a boltokban – Ezekre figyelj, amikor vásárolsz!

Forrás: Thinkstock -
intolerancia allergének rendelet élelmiszer csomagolás tájékoztatás Európai Unió
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
December 13-tól, azaz szombattól lép érvénybe az az új európai uniós rendelet, amely előírja a vásárlók megfelelő tájékoztatását az élelmiszerekről. Ennek egyik fontos elemét képezi az allergénekről történő tájékoztatás.

Szombattól kötelező lesz feltüntetni minden allergiát vagy intoleranciát okozó anyagot az élelmiszerek csomagolásán.

Forrás: Thinkstock

Az európai uniós rendelet szerint mindezért elsődlegesen az az élelmiszer-vállalkozó a felelős, akinek neve vagy cégneve alatt forgalomba hozzák az élelmiszert, a vásárlók tájékoztatásában azonban az értékesítési lánc is fontos szerepet játszik. A szabály alól a nem előre csomagolt termékek sem kivételek: az ő esetükben a bolt jól látható helyén kell kirakni az erre vonatkozó információkat, szükség esetén pedig a vásárlók az eladóktól is érdeklődhetnek.

Érdemes már gyermekkorban lépni az allergia ellen! Arról, hogy hogyan tudod megvédeni az apróságokat az allergiától, IDEkattintva olvashatsz részletesen!
4 imádott élelmiszer, ami megrövidíti az életedhttp://www.life.hu/drlife/20141117-megroviditi-az-eleted-az-alkohol-a-voros-husok-a-szensavas-uditoital-es-a-huskeszitmenyek.htmlA hosszú élet titkát sokan szeretnék kideríteni, ám még mindig nem lehet tudni, hogy egyesek miért élnek akár 100 évig is. Egy dolog azonban biztosan szerepet játszik a hosszú életben: az egészséges étkezés.Dr. Life--Hová tűnnek a vitaminok az élelmiszerekből?http://www.life.hu/drlife/20140106-ennyit-csokkent-az-elelmiszerek-vitamintartalma-az-elmult-evekben.htmlAmi néhány évtizede megfelelő táplálék volt, az ma már csak részben az. Ezért nagyon fontos, hogy szervezetünk egészséges működését mikro- és makroelemekkel segítsük elő.Dr. LifeÖt lejárt élelmiszer, amit meg lehet ennihttp://www.life.hu/ez-zsir/20131008-ot-lejart-elelmiszer-amit-meg-lehet-enni.htmlEgy bostoni áruház csak olyan élelmiszereket fog árulni, amelyek szavatossága lejárt. Na de milyen ételeket lehet így megenni?Ez Zsír!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.